Afbeelding
Foto: Andrea Druijff

Al generaties lang Banketbakkerij Ritmeester

WOUDENBERG Een banketbakkerij waarbij de leiding steeds in de familie Ritmeester is gebleven en nu in 2020 heeft Bas Ritmeester na zijn examen voor zelfstandig werkend banketbakker de leiding. Dat Bas de banketbakkerij gaat voortzetten was voor zijn ouders geen verrassing.

Toen hij klein was bracht hij al heel veel tijd door in de bakkerij, in de box of in de wagen en als kleuter wist Bas het al zeker: Hij wilde banketbakker worden!

In de schoolkrant van Groep 1 van Bas werd gevraagd wat hij later wilde worden en hij is samen met één andere uit zijn groep ook daadwerkelijk geworden wat hij toen al wilde.

Banketbakker wilde hij worden omdat je met een aantal basis ingrediënten, zoveel verschillende producten kunt creëren. Het toevoegen van een andere likeur bijvoorbeeld al zorgt voor een compleet ander soort gebakje.

Dat Bas nu niet alleen op papier zelfstandig werkend banketbakker maar ook eigenaar is geworden in een jaar waar er door de Corona voor alle ondernemers veel uitdagingen zijn gekomen, heeft dit er gelijk voor gezorgd dat hij niet alleen banketbakker, ondernemer maar ook bezorger was.

In begintijden van de eerste maatregelen van Corona zorgde hij dat de bestellingen bij de mensen thuis werden gebracht en daardoor hun risico’s tot besmetting werden beperkt.

Zelfstandig ondernemer, banketbakker, eigenaar en nu ook bezorger

Corona heeft wel impact gehad op de levering aan de horeca daar toch veel bruiloften en partijen wegvielen.

Maar daar tegenover stond/staat dat de winkel goed is doorgekomen.

Dat hebben we ondervonden met de achterliggende feestdagen. Mensen zijn opzoek naar iets lekkers, iets nieuws om thuis toch gezellig te maken. Daar hebben we vanuit de bakkerij ook op ingespeeld en geprobeerd om tal van nieuwe producten te maken.

Ook op Koningsdag waren er natuurlijk heel veel dingen afgelast vanwege de Corona maatregelen waaronder de bingo in het bejaardenhuis waarbij normaal gesproken alle bewoners een gebakje kregen.

“Maar”, vertelt Bas met een lach op zijn gezicht; “dat lieten we niet gebeuren en we zijn, nadat we klaar waren voor de winkel, nog door gegaan met bakken en hebben de bewoners een tompouce bezorgd. De reacties en de dankbaarheid waren een mooie afsluiting van onze Koningsdag.”

Zo hebben we nu voor komende herfst/winter heerlijke nieuwe gebakjes en taartje bedacht en gemaakt.

Zoals een heerlijke kastanje bol/paddenstoel taartje en schwarzwalder kirschgebakje en hazelnootbollen.

Ook voor de komende weken(richting de feestdagen) staan er een aantal nieuwe producten in planning om uit te proberen. Zodat u met de feestdagen ook thuis kunt genieten van onze heerlijke producten.

Oud-en-nieuw zal met het verkopen van de oliebollen nog wel wat uitdaging bieden omdat in goede banen te leiden en voor iedereen veilige afstand te kunnen regelen.

Gelukkig zijn er wel wat opties en zal er met wat begrip nog genoeg mogelijk zijn.

Om de 4e generatie met u te vieren hebben wij 2 leuke producten voor u gemaakt.

Ons heerlijk appelfristaartje dat al vanaf 1980 bij ons in het assortiment zit. Dit taartje is komende twee weken met 40% korting te verkrijgen.

Ook hebben we een heerlijk speculaascake voor u gemaakt.