De prijs voor de strijdlust ging zaterdagmiddag naar Woudenberg. WNC nam de drie punten mee naar Waardenburg.

VOETBAL Na een voorbereidingsperiode met wisselende resultaten begon Woudenberg zaterdag de competitie tegen de Waardenburg Neerijnen Combinatie.

Een ploeg die zich afgelopen zomer versterkt heeft met spelers uit de hoogste klasse van het amateurvoetbal en de Belgische profcompetitie. Woudenberg daarentegen doet het al jaren met spelers uit de eigen opleiding.

Trainer Jeroen Peters kon gelukkig weer beschikken over de van blessures teruggekeerde David Ajayi en Rick Staal. Beide spelers brengen de nodige ervaring mee die Woudenberg dit seizoen zeker nodig zal hebben.

Dat je met een goed strijdplan ver kunt komen werd zaterdag op sportpark "De Grift" duidelijk. Woudenberg begon de wedstrijd met enorm veel strijdlust en het zag het harde werken in de 25e minuut beloond met een doelpunt. Sander van Keulen kopte de bal uit een hoekschop van Tom de Greef keihard achter de verbouwereerde keeper van WNC.

Drie minuten later was het bijna weer raak toen Mark Radstaake de bal net voorlangs het doel schoot. Tegen het einde van de 1e helft nam WNC meer initiatief.

Op het middenveld kreeg Jesse Dibbits vrije doorgang en met een fantastisch afstandsschot van 30 meter bracht hij de 1-1 op het scorebord.

Woudenberg doet het al jaren met spelers uit de eigen opleiding

Ondanks deze tegenslag, net voor rust, kwam Woudenberg sterk uit de kleedkamer. Mark Radstaake kopte 1 minuut na rust de bal perfect door op Tom de Greef die vanaf de 16 meter de bal langs de keeper wist te schieten.

Na een uur voetballen was het Bas Golstein die Tom de Greef opnieuw in staat stelde om te scoren. Bas Golstein is meteen de Man of the match genoemd. Met zijn enorme drive en loopvermogen was hij de aanjager op het middenveld, een groot compliment voor deze in het 1e van Woudenberg debuterende speler.

Na zo'n 65 minuten begon het harde werken haar tol te eisen. Het meer fitte en volwassener spelende WNC zetten Woudenberg onder druk en doelpunten leken niet uit te kunnen blijven. Met nog 20 minuten zette WNC over links een aanval op.

De voorzet werd vanaf de achterlijn voorgekopt op de vrijstaande Michael Soepnel die eenvoudig de 2-3 op het scorebord kon brengen.

Niet veel later was het paniek in het Woudenbergs 16 meter gebied. De bal werd hard voorgezet en in een kluwen van benen belandde de bal via een Woudenbergse voet in het eigen doel. Met deze 3-3 was de weerstand van Woudenberg gebroken.

Ondanks twee aanvallende wissels bleef de druk op het Woudenbergse doel groot. Het kon dan ook niet uitblijven dat de Bosnische Mirel Ibrahimovic zijn kwaliteiten als doelpuntenmachine waar maakte.

Met een strakke schuiver in de 84e minuut en een fenomenaal lobje in de 94e minuut zetten hij WNC op een comfortabele 5-3 voorsprong.

Dat Woudenberg het ook na de 5-3 bleef proberen mag als compliment worden gezien. In de laatste seconden van de wedstrijd beloonde Tom de Greef zijn tomeloze inzet bijna met een hattrick.

Zijn schuiver belandde echter op de paal. Mark Radstaake kon in de rebound de bal echter niet de juiste richting geven zodat de wedstrijd eindigde in een 5-3 overwinning voor de ploeg hij Waardenburg. Na afloop van de wedstrijd waren de druiven voor Woudenberg dus zuur. 70 minuten prima voetballen en een 3-1 voorsprong verspelen is niet de start die je wenst. De teleurstelling was daarom ook van de gezichten van spelers en begeleiding af te lezen.

Het goede nieuws is echter dat de selectie van Woudenberg een prima indruk heeft achtergelaten tegen een ploeg met kampioensasperaties. Als ze de strijdlust en het voetbal van de eerste 70 minuten de komende wedstrijden blijven tonen kunnen de eerste punten niet uitblijven.

Volgende week volgt de eerste uitwedstrijd van het seizoen. In Giessen speelt Woudenberg dan tegen de plaatselijke GRC '14. Zij wonnen hun 1e wedstrijd tegen Roda '46. Aan de Woudenbergers om GRC'14 de eerste punten afhandig te maken.