Autobedrijf Frietema - Foto:
Autobedrijf Frietema - Foto: André Frietema

Autobedrijf Frietema stormachtig gegroeid

WOUDENBERG - Ongeveer 6 jaar geleden is Autobedrijf Frietema opgestart in een oude hal aan de Nijverheidsweg in Woudenberg. In eerste instantie door Kees Frietema, later kwam ook broer André erbij. Al op heel jonge leeftijd waren de broers in de schuur te vinden, waar hun vader auto’s repareerde. Het sleutelen aan auto’s werd zo hun tweede natuur.

Inmiddels is het bedrijf stormachtig gegroeid en verhuisd naar de huidige locatie aan de Stationsweg Oost in Woudenberg, waar een grote, moderne werkplaats ingericht kon worden met alle moderne faciliteiten die nodig zijn om een professioneel garagebedrijf te runnen.

Het bedrijf is dan ook voorzien van de meest geavanceerde apparatuur om de juiste diagnose te stellen en daarna ook de reparatie uit te voeren.

Gelijktijdig met de verhuizing heeft André het Autobedrijf Frietema voor zijn rekening genomen, terwijl Kees zich met zijn bedrijf “Kees ZEKER schakelen” richt op de verkoop en bemiddeling van auto’s.De snelle groei van het bedrijf heeft alles te maken met de visie waar André met zijn 3 monteurs voor staan. Het gaat bij Autobedrijf Frietema in eerste instantie niet om veel geld te verdienen, uiteraard moet de kost verdiend worden, maar een tevreden klant is veel belangrijker. Kernwoord daarbij is het woord “vertrouwen”.

De klanten moeten er bij Autobedrijf Frietema op kunnen vertrouwen dat ze de juiste informatie krijgen en een goede communicatie over de kosten en het verloop van de reparatie. En daar gaan ze voor!

Veel klanten hebben heel weinig tot geen verstand van de techniek van een auto. Ze moeten er dus van op aan kunnen dat er een juiste diagnose wordt gesteld en dat een reparatie ook echt nodig is. Dat is dan ook één van de sterke punten van Autobedrijf Frietema.

André is daar heel stelling in: Bij de jaarlijkse APK of een storing zal hij altijd aangeven wat echt afkeur is en wat eventueel geadviseerd wordt. De klant kan er dan 100% op vertrouwen dat er alleen onderdelen vervangen worden die ook echt noodzakelijk zijn.Bij Autobedrijf Frietema kunt u terecht voor APK, onderhoud en reparatie van alle personenauto’s en bedrijfsauto’s. André heeft inmiddels 10 jaar ervaring als allround monteur en APK-keurmeester en vindt het belangrijk om die ervaring aan te vullen met gerichte opleidingen.

Dat vertaalt zich in een hoog niveau van diagnose stellen en ook de vaardigheid om problemen op te lossen.

Het is een sport om er achter te komen wat de oorzaak van een storing is, dat maakt het vak zo super leuk. André en zijn monteurs zullen tot het uiterste gaan om de oorzaak en ook een juiste oplossing te vinden, die financieel gunstig is voor de klant.Ook Autobedrijf Frietema krijgt te maken met elektrische en hybride auto’s en dat is voor het bedrijf geen probleem, maar een leuke uitdaging en aanvulling. André was dan ook één van de eerste monteurs die zich gespecialiseerd heeft in deze nieuwe techniek en het bedrijf is ook gecertificeerd voor onderhoud en reparatie aan volledig elektrische en hybride voertuigen!

André is trots op zijn bedrijf en zal met zijn monteurs er alles aan doen om voor de klanten en hun auto’s te zorgen. Veel groter groeien is geen noodzaak, wel het in stand houden en uitbreiden van de huidige, klantgerichte, laagdrempelige service!