Woudenberg imponeert
Woudenberg imponeert / Foto: Korfbal

Woudenberg imponeert en geeft visitekaartje af

KORFBAL Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Sparta op het programma. Sparta dat afgelopen zaalseizoen nog promoveerde naar de eerste klasse, werd voorafgaand aan dit nieuwe seizoen, zeker als een van de kampioens kandidaten bestempelt.

Tel daarbij op dat Sparta de eerste wedstrijd zeer overtuigend in winst omzette en daarbij 23 keer scoorden. En je hebt de ideale ingrediƫnten voor een heerlijke pot korfbal.

Woudenberg was vanaf het begin van de wedstrijd gelijk goed bij de les, zowel aanvallend als verdedigend. Na amper 5 minuten stond er een score van 0-5 op het bord. En had Sparta bijna 10 minuten nodig om zelf voor het eerst te scoren. De 1-6 werd gemaakt door Noa die hiermee haar eerste doelpunt in het eerste maakte.

Woudenberg presteerde optimaal als collectief en gaf Sparta geen kans echt in de wedstrijd te komen. En toen de man in het zwart floot voor de rust, was de stand 6-14.

In de tweede helft liet Sparta zien wel degelijk over kwaliteit te beschikken. Doordat Woudenberg de teugels verdedigend iets liet varen, wisten de spartanen een paar doelpunten in te lopen. Maar het verschil tussen beide ploegen werd niet minder dan 7 doelpunten. En dat was wel zeker de verdienste van Woudenberg. Individueel heeft Sparta wel degelijk kwaliteit in huis, maar als team lijken ze nog zoekende aan het begin van dit korfbal seizoen. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in 14-24, waar elke speler zijn of haar aandeel in had. Coach Hengeveld laat weten onwijs tevreden te zijn met zijn ploeg. De vooraf meegegeven opdrachten werden tot in de puntjes toe uitgevoerd.

En daarmee het gewenste resultaat behaald: twee punten pakken tegen een directe concurrent! Wanneer het team als collectief zo blijft presteren als zaterdag het geval was en elke speler individueel groei blijft doormaken, kunnen de toeschouwers dit seizoen nog veel plezier beleven aan de wedstrijden.

Hengeveld: Onwijs tevreden met zijn ploeg

Komende zaterdag komt DWS uit Kootwijkerbroek op sportpark de Grift langs. Zij wisten de eerste twee wedstrijden niet te winnen en nemen nu de laatste plaats in op de ranglijst.

Als Woudenberg met dezelfde instelling het veld in kan gaan, zal ook deze tegenstander aan de zegekar gebonden worden. Zodat de woudenbergse spelers niet zondagmorgen wakker hoeven te worden, zoals menig Spartaan; nog verbouwereerd over de onverwachte korfbal les van de dag ervoor