Afbeelding

Open dag Muziekschool

Woudenberg – Zaterdag 12 september is de Open dag van de muziekschool geweest in de Catharinakerk. Er waren verschillende muziekinstrumenten waarop gespeeld kon worden.

Kennis maken met muziek

De kinderen die er waren vonden het erg leuk om verschillende muziekinstrumenten te proberen. Omdat het mooi weer was, kon er ook buiten muziek gemaakt worden. Er kunnen veel cursussen gevolgd worden zoals blokfluit, ukelele, viool, cello, dwarsfluit, piano, enz. Ook is er een cursus Algemene Muzikale Vorming, een cursus om kennis te maken met muziek, door ritmes te leren, te zingen en kennis te maken met verschillende instrumenten.

Samen spelen

De muziekschool organiseert ook tijdens het cursusjaar een avond waarop de leerlingen mogen laten horen wat ze in de afgelopen tijd geleerd hebben. Op deze avond gaan de leerlingen ook samen muziek maken. Er zijn mogelijkheden om te spelen in een orkest of ensemble. Nadat de muziekschool vanaf het begin van de coronacrisis alle lessen online heeft gegeven, willen ze nu weer starten met de lessen in de Catharinakerk, dit met in acht neming van de coronaregels. Voor een paar instrumenten blijven de lessen nog wel online.

Afbeelding