Jarie van Egdom belangrijk voor de overwinning
Jarie van Egdom belangrijk voor de overwinning / foto v.v. Woudenberg

Woudenberg klaar voor start competitie

VOETBAL De laatste twee wedstrijden voor de competitiestart krijgt het elftal van Jeroen Peters en Rob Gijsbertsen steeds meer vorm.

Nadat de eerste oefenwedstrijden en bekerontmoetingen weinig resultaat hadden opgeleverd werden de laatste twee wedstrijden voor de competitiestart gewonnen. Met een gewijzigde, meer behouden, tactiek werd op dinsdagavond eersteklasser Nunspeet bestreden. Een omzet die haar vruchten afwierp. Woudenberg bleef tegen Nunspeet eenvoudig overeind. Met twee uitstekend uitgevoerde aanvallen werd een 0-2 voorsprong bereikt. Nunspeet kwam voor rust terug tot 1-2 wat uiteindelijk ook de einstand bleek te zijn.

In de laatste bekerwedstrijd tegen PVCV kon geen beroep worden gedaan op een vijftal geblesseerde selectiespelers. Deze spelers waren vorig seizoen vaste waarden in de basis elf. Voor het trainersduo een uitdaging om met de overgebleven veelal jonge spelers de uitdaging aan te gaan om er tegen de zondag tweede klasser uit Vleuten een mooie pot van te maken.

Van deze uitdaging kwam in werkelijkheid weinig terecht. Mede debet hieraan was de slechte staat van het kunstgrasveld. Door het volledig plat getrapte veld liep de bal niet lekker en stuiterde het alle kanten op waardoor goed voetbal lastig werd..

In het eerste kwartier kregen beide ploegen een aantal kansjes maar tot echt doelgevaar leidde dit niet. De eerste goede kans in de wedstrijd was voor Woudenberg. Joey Kooy verzond een strakke pass op Mark Radstaake. Vanaf links werd de bal voorgegeven waarna Jarie van Egdom een teenlengte te kort kwam om de bal het doel in te tikken.

Ook PVCV kreeg voor rust nog een klein kansje maar keeper Laurens Donker trad handelend op zodat beide teams met een 0 - 0 ruststand de thee opzochten.

In de rust werd Laurens Donker gewisseld voor Rick Moors, die langzaam aan steeds fitter begint te worden. PVCV kwam na rust sterk uit de startblokken. In de 1e minuut werd een aanval over rechts opgezet en de daaruitvolgende volgende voorzet werd hard ingeschoten. Het was aan Rick Moors te danken dat zijn redding er voor zorgde dat Woudenberg niet op achterstand kwam.

Het spel van Woudenberg werd naarmate de tweede helft vorderde beter en met name Jarie van Egdom was een aantal malen dicht bij een treffer.

In de 70e minuut leek PVCV op voorsprong te komen. Het doelpunt werd echter vanwege buitenspel afgekeurd. In de tegenaanval verzond de voor Joost de Vries ingevallen Roefat Tsjekutsjov een pass op Jarie van Egdom. Met een strakke voorzet zette Jarie van Egdom Mark Radstaake vrij voor de keeper en was het voor hem een koud kunstje op de 0-1 op het scorebord te brengen.

Vijf minuten later was het weer Roefat Tsjekutsjov die bij een doelpunt betrokken was. Jesse Cozijnsen dacht Woudenberg op 0-2 voorsprong te brengen. Echter de prima leidende scheidsrechter Van der Vaart moest deze treffer vanwege buitenspel afkeuren.

Met nog 10 minuten te spelen leek Woudenberg met 10 man verder te moeten gaan. Alec Stalman kwam na een botsing met een tegenstander verkeerd op zijn schouder terecht en leek daardoor de wedstrijd niet verder uit te kunnen spelen. Doordat Woudenberg door haar wissels heen was werd er op het veld een omzetting gedaan en bleef Alec als linksbuiten binnen de lijnen staan. Een beslissing die in de 91e minuut goed bleek uit te pakken. Het was wederom Jarie van Egdom die met een fraaie voorzet Alec Stalman vrij voor de keeper zette. Ondanks zijn pijnlijke schouder wist hij toch doeltreffend uit te halen en Woudenberg op een 0-2 voorsprong te zetten.

Met deze twee overwinningen komt er een eind aan de voorbereidingsperiode. Als alle geblesseerden, waarbij Rick Staal en Emmanuel Makonga waarschijnlijk de komende tijd nog niet kunnen spelen, fit zijn staat er een goede selectie maar wel erg jonge selectie.