Afbeelding

Dichtbij, maar toch ‘ver weg’

Mijn reistas is weer ingepakt en dat stemt me altijd heel blij. Dit keer niet voor een vakantie waar honderden kilometers voor afgelegd hoeven worden, nee, dit keer blijf ik dichtbij huis. Mijn eindpunt voor vandaag is slechts op 40 kilometer afstand vanaf Woudenberg gelegen; het Veluwse dorp Otterlo.

Otterlo is een klein dorp dat jaarlijks vele toeristen uit eigen land trekt, maar ook uit onze buurlanden weten ze dit dorp te vinden. Naast een aantal fijne restaurants met mooie terrassen vind je bij Otterlo ook de ingang van Het Nationale Park de Hoge Veluwe en het bekende Kröller Müller museum met de op een na grootste Van Goghverzameling ter wereld. Aan de rand van Otterlo en direct aan prachtige heidevelden gelegen ligt het vakantiepark waar ik de komende dagen verblijf. Bij de receptie word ik vriendelijk ontvangen en staat de receptioniste op afstand achter een plastic scherm. De receptie is goed ingericht volgens de coronarichtlijnen. De check-in verloopt wat sneller dan ik gewend ben om het moment bij de receptie zo kort mogelijk te houden. Ik heb geen vragen dus al na vijf minuten heb ik de sleutel in mijn bezit en kan ik op zoek naar mijn vakantiewoning. Altijd spannend om te zien of de woning echt zo mooi is als op de foto’s. Het park is groot en ruim opgezet dus de meegekregen plattegrond heb ik wel nodig. De luxe vakantiewoning valt gelukkig niet tegen en is van alle gemakken voorzien inclusief een mooi aangelegde tuin met loungeset en buitenhaard. Het komt goed uit dat het weer deze dagen mee zit, dat wordt optimaal genieten!

Na twee dagen heerlijk te hebben gewandeld en gefietst in de omgeving van Otterlo besluit ik op dag drie de auto te pakken. Een poos terug heb ik in een toeristisch vakblad over een wijnwandeling gelezen waarbij je langs diverse wijnhuizen komt. Ik heb al in veel landen en op de mooiste locaties aan wijnproeverijen deel mogen nemen, maar aan een wijnhuis in Nederland met eigen wijnen had ik nog niet gedacht. Tijd om daar verandering in te brengen. Op naar Groesbeek! Het is 40 minuten rijden naar Groesbeek en ook vanuit Woudenberg ben je hier met een uurtje. Bij het Nederlands Wijnbouwcentrum parkeer ik de auto en neem plaats aan een lange houten tafel op één van de mooiste terrassen die ik in Nederland heb gezien. Vanaf het hoger gelegen terras kijk je uit over de eigen wijnvelden. Picknicktafels staan tussen de wijnranken. Fantastisch! Ze hebben alles in huis om je van een goede lunch, een gezellige borrel of een mooie wijnproeverij te voorzien. Wijn proeven uit Nederland op zo’n mooi plekje vond ik heel bijzonder. Vanuit het wijnbouwcentrum zijn drie mooie wandelroutes uitgezet van 4, 8 en 14 kilometer. Allen door het glooiende landschap en langs diverse wijngaarden van verschillende wijnhuizen. Terug op het park is de laatste avond aangebroken. Wat is het genieten op het terras met de buitenhaard aan, terugkijkend op een paar hele ontspannen dagen in eigen land.

Chantal Muñoz, persoonlijk reisadviseur/eigenaar TUI at Home Chantal Muñoz

Afbeelding