Afbeelding
Eureka

Gerry Thiescheffer-de Wit

Geboren

26 februari 1951 te Groningen

Woonplaats

Woudenberg

Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen:

In 1970 werd ik verliefd op Johan Thiescheffer via vrienden en collega’s .Ik was in opleiding in het diaconessen ziekenhuis in Groningen en Johan was student op de HTS te Groningen. In 1972 zijn we getrouwd en hebben op diverse plaatsen in Nederland onze 3 kinderen gekregen. Als je aan onze jongste dochter (nu 40 jaar) vraagt waar heb je gewoond, geeft ze aan dat ze 14 keer is verhuisd. Wij hebben als gezin ook in Nigeria en Griekenland gewoond. Vanaf 1998 wonen wij in Woudenberg.

Hobby’s

Wandelen was een hobby, maar door knieproblemen geef ik toch de voorkeur aan fietsen in Woudenberg en omgeving. Regelmatig sporten bij Bodyflash om fit en gezond te blijven .

Geloofsovertuiging

Vanaf mijn jeugd ben ik gewend om naar de kerk te gaan. Daardoor voel ik me nog steeds betrokken bij de kerkelijke gemeente van De Voorhof. Maar niet alleen vanuit De Voorhof. Wat ik belangrijk vind is de informatie die je ontvangt via bepaalde bladen vanuit de Protestantse Kerk, waarin je kunt lezen hoe in andere kerken wordt omgegaan met de dagelijkse bezigheden in de gemeente, de samenleving en daar buiten.

Opleiding

Nadat we een tijdje in het buitenland hebben gewoond, heb ik de opleiding tot verpleegkundige in de Maatschappelijke Gezondheidszorg gevolgd in Groningen en een aantal jaren in een wijk in Friesland en de omgeving van Amersfoort gewerkt. Door allerlei veranderingen in de wijkverpleging heb ik uiteindelijk gekozen voor de dialyse. Ik heb daardoor een diploma voor landelijke vereniging dialyse en transplantatie gehaald. In totaal heb ik 16 jaar gewerkt als dialyse verpleegkundige, in De Lichtenberg en daarna in Meander.

Huidig beroep

Ik ben gepensioneerd en ben sinds 2016 lid van Adviesraad Sociaal Domein. Verder ben ik actief in De Voorhof, nu als diaken maar daarvoor actief in verschillende taakgroepen.

Wat vind je leuk aan dit werk

Toen ik lid werd van Advies Soiaal Domein was ik gestopt als verpleegkundige. Ik heb altijd met chronische zieken te maken gehad. Vanuit deze ervaring wilde ik een positieve bijdrage leveren op het gebied van met name maatschappelijke ondersteuning in de Adviesraad Sociaal Domein.
Vanuit de diaconie probeer je een steun te zijn voor je medemens die door wat omstandigheden aan kloppen bij de diaconie, oog en oor voor hen hebben. Dit geldt voor iedereen die zowel binnen Woudenberg woont als in Nederland en in het buitenland. De contacten die we onderling hebben als gemeente geven mij veel voldoening en energie.

Verder actief

Door bovenstaande activiteiten kom je ook regelmatig met mensen buiten de ASD en de kerk.

In je vrije tijd

Op bezoek bij de kinderen en kleinkinderen, oppassen of gezellig een dagje uit als ze bij ons logeren en vakantie vieren. Zo af en toe naar een klassiek concert voor zover dat mogelijk is in deze corona periode en verder regelmatig contact met vrienden en kennissen.

Favoriete krant

De Trouw en de informatie via bladen van de Protestantse kerk.

Favoriete CD/muziek

Klassieke muziek en muziek uit de jaren 70 zoals; The Beatles, Herman van Veen en Boudewijn de Groot.

Favoriete sport

Ik vind het leuk om naar voetbal en schaatswedstrijden te kijken.

Politieke voorkeur

Christelijke richting, maar het moet zowel binnen als buiten Nederland gericht zijn. Denk aan de vluchtelingen problematiek en het milieu. Hoe reageert daar de politiek op. Dat bepaalt mijn keus om van politieke kleur te veranderen.

Favoriete vakantieadres

Dit jaar zijn we voor het eerst met de camper op vakantie gegaan met als favoriete land Frankrijk. Italië is ook een land waar ik nog wel eens wil rondtrekken. Door de aanschaf van de camper is op vakantie via de lucht uitgesloten.

Slecht/goed in

Slecht in nee zeggen. Goed in contacten leggen.

Hekel aan

Koste wat kost je zin/gelijk doorzetten.

Spijt van en over willen doen

Niets. Ik ben gelukkig en tevreden.

Goede voornemens

Doorgaan met activiteiten gericht op de samenleving.

Wat zou je nog eens willen doen

Op vakantie in een sneeuw gebied.

Wat vind je van Woudenberg

De omgeving van Woudenberg is prachtig. Je kunt er heerlijk fietsen en wandelen. Vooral fietsen met de knooppunten van de ANWB brengt je op plekken waar je niet snel zou komen. Wandelen hebben we ook veel gedaan via het klompenpad.

Mooiste plekje van Woudenberg

Daar waar ik woon.

Estafettestokje gaat naar

Liekele Hoekstra