Jhony Stalman
Jhony Stalman

VVD

Wat verwacht van een nieuw huis-aan-huis-blad?

De one-liner van Woudenbergers voor Woudenbergers komt omhoog, maar het zal aan jullie zijn om te bewijzen dat dit zo zal zijn.

Over welke ontwikkelingen in het dorp verwacht u zeker verhalen?

Dat zal een kwestie zijn van wat er speelt in het dorp, ook de kleine verhalen. Maar allemaal wel in het juiste kader. Dat veel Woudenbergers bezig zijn met wat we gaan doen met het centrum, of hoe we aan een woning kunnen komen mag vanzelfsprekend zijn. Maar uiteindelijk zal de krant ook aandacht moeten besteden aan zaken die minder zichtbaar zijn, maar wel voor bewoners een belangrijk topic zijn, bijvoorbeeld overlast en veiligheid.

Welke rol zou de krant moeten spelen?

In alles heb je 2 kanten van het verhaal, dus hoor en wederhoor. Van alle belanghebbende een reactie of mening ontvangen.

Politiek heeft de neiging zaken te framen, daar zijn we waarschijnlijk heel goed in -Maar zou mooi zijn als een krant zaken in perspectief kan zetten. Onafhankelijk en neutraal.

Welke positieve ontwikkelingen ziet u in Woudenberg?

Ik zie vooral als positieve ontwikkeling de gedrevenheid van de Woudenberger om in alle tijden er wat van te maken. De Woudenberger mag graag even zijn ei kwijt, maar gaat dan ook gewoon door en staat niet stil. Los daarvan zijn we een unieke gemeente die kan en mag blijven groeien. Alles wat daaruit voorkomt, werken, ondernemen en mobiliteit dien je continue daarmee in de pas te laten lopen. Dat is een enorme klus.

Welke negatieve zaken zou de gemeente aan moeten pakken?

Om te groeien zijn we in enkele zaken afhankelijk van de Provincie of de overheid, bijvoorbeeld het dorp ontsluiten via de provinciale wegen of als het gaat om financiën zijn we afhankelijk van de overheid en de conclusie is dat gemeentes, en dus ook Woudenberg, structureel tekort komen.

Als het gaat om negatieve zaken denk ik dat we als gemeente moeten staan voor onze agrariërs, het eten komt niet uit de hemel vallen.

We hebben een groeiende groep ouderen, vereenzaming is wat snel kan ontstaan, als gemeente moeten wij blijven proberen om iedereen, en speciaal de eenzame oudere, betrokken te houden en isolement tegen gaan.

Wat zijn de speerpunten voor de gemeenteraad?

Door alle programma’s en onderwerpen loopt als rode draad de financiën en hoe we onze ambitie toch kunnen behouden in de wetenschap dat er financiële een moeilijke tijd aankomt, cq. er al is. Blijven groeien, dus wonen, werken en ondernemen en mobiliteit zijn in onze beleving zaken waarop we voortdurend op moeten blijven inzetten.

Hoe moeten eventuele bezuinigingen aangepakt worden?

Los van waar je gaat bezuinigen, het gaat overal pijn doen, dan is het belangrijk dat je vooral goed aangeeft wat je doet, waarom je het doet en wat voor impact het heeft als je het niet doet, en bij voorkeur aangeven wat voor andere mogelijkheden er zijn. Dus bezuinigen doen we vooral samen, met draagvlak, maar bewust zijn dat draagvlak niet per definitie betekend dat je dan maar niet gaat bezuinigen. Het is vooral gezamenlijk de verantwoordelijkheid nemen en de consequenties daarvan aanvaarden.