Elli van Oosterom
Elli van Oosterom

ChristenUnie

Wat verwacht van een nieuw huis-aan-huis-blad?

Constructieve verslaglegging van ontwikkelingen in en rond Woudenberg. Waarom? inwoners zo een eerlijk beeld te geven van de inspanningen van alle fracties, college en medewerkers gemeente.

Over welke ontwikkelingen in het dorp verwacht u zeker verhalen?

Als raadslid: Ontwikkelingen financiën (bezuinigingsdialoog) , duurzaamheid, ontwikkelingen De Kleine Schans, rond bouwlocaties/plannen – landelijke ontwikkelingen die lokaal van belang zijn als RES, discussie gemeentelijke financiën in Den Haag, ontwikkelingen rond Sociaal Domein. Als inwoner: activiteiten fidelio, sportclubs, kerken, lief en leed, human interest stories etc

Waarom? Dit is nu eenmaal actueel en belangrijk om te begrijpen.

Welke rol zou de krant moeten spelen?

Publiek engageren, informeren, amuseren.

Welke positieve ontwikkelingen ziet u in Woudenberg?

We blijven bouwen voor alle doelgroepen, meer sociaal bewustzijn onder inwoners

Welke negatieve zaken zou de gemeente aan moeten pakken?

Dat inwoners als eerste naar de gemeente kijken als er iets aangepakt moet worden ipv te kijken naar wat ze zelf kunnen. Waarom? We kunnen als overheid niet alles oplossen en eerlijk gezegd: Dat moeten we ook niet willen!

Wat zijn de speerpunten voor de gemeenteraad?

Op orde brengen en houden belastingoplegging, bouwen voldoende (diverse) woningen, kostenbeheersing sociaal domein, kostenbeheersing in brede zin.

Hoe moeten eventuele bezuinigingen aangepakt worden?

(laat dat eventuele maar weg, er zal fors bezuinigd moeten worden) Proportioneel en met elkaar!

Wat wilt u verder kwijt?

De ChristenUnie zal alle voorstellen op realisme beoordelen. Daarbij spelen de financiën een grote rol. We kunnen op dit moment heel veel met elkaar willen, maar we zullen vindingrijk en realistisch moeten zijn wat de uitvoering betreft.