Michel Hardeman
Michel Hardeman

CDA

Wat verwacht van een nieuw huis-aan-huis-blad?

Uiteraard juichen wij extra aandacht voor ons dorp van harte toe. Fijn dat hiermee nog meer mensen bereikt kunnen worden met nieuws uit Woudenberg. Het zou mooi zijn wanneer er aandacht gegeven kan worden aan de gehele Woudenbergse samenleving. Wat specifiek voor de Woudenbergse politieke verslaggeving van belang is, is controle op de lokale overheidsbesluiten en een kritische, onbevoordeelde, onafhankelijke blik (kerntaak van goede journalistiek).

Over welke ontwikkelingen in het dorp verwacht u zeker verhalen?

Zoals al aangegeven bij de vorige vraag is een brede insteek een pré. Dat spreekt ook meer mensen aan. Wellicht regelmatig een interview met een Woudenberger?

Welke rol zou de krant moeten spelen?

Hoor- en wederhoor is iets wat wel eens uit het oog wordt verloren. Volg de politieke besluitvorming nauwgezet, laat zowel Collegeleden als coalitie en oppositie aan het woord. En wat betekent zo’n besluit nou in de praktijk? In de ideale wereld speelt de pers een rol in het duiden van het nieuws zodat Woudenbergers zich een mening kunnen vormen.

Welke positieve ontwikkelingen ziet u in Woudenberg?

Woudenberg is centraal gelegen en een positieve ontwikkeling is dat veel mensen zich hier willen vestigen. Centraal maar toch rustig waarbij bijna alle voorzieningen wel aanwezig zijn. Het wordt zaak om dit als dorp vast te houden, ook als er straks nog meer Woudenbergers wonen dan nu.

Welke negatieve zaken zou de gemeente aan moeten pakken??

Het verzorgingsniveau van ons dorp staat onder druk in verband met de beperkte financiële middelen. Hoe zorgen we voor voldoende betaalbare woningen? Hoe zorgen we ervoor dat we ideale omstandigheden kweken voor (nieuwe) lokale ondernemers? Hoe zorgen we ervoor om de kosten van onze afvalverwerking binnen de perken te houden? Hoe zorgen we ervoor dat we van de N224 en de N226 meer lusten dan lasten krijgen waardoor de druk op de wijken zal afnemen? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen de juiste zorg krijgt? Dat zijn uitdagingen waar de gemeente voor staat.

Wat zijn de speerpunten voor de gemeenteraad?

Speerpunt zou moeten zijn; samenwerking. We staan voor een enorme bezuinigingsopgave, onze N-wegen lopen vol en dat heeft een negatieve impact op de verkeerssituatie in de diverse wijken. De zorg staat onder druk en de belastingadministratie heeft de gemeente niet op orde. Er komt en gaat veel op ons afkomen. We moeten onze rol pakken in de Regionale Energie Strategie. Belangrijk om naar elkaar te luisteren, over de eigen schaduw heen te stappen en serieus alternatieven vanuit de gemeenteraad te onderzoeken.

Hoe moeten eventuele bezuinigingen aangepakt worden?

Dat er bezuinigd moet worden is een feit. De gemeenteraad heeft besloten dat overal naar gekeken moet worden waarbij het accent gelegd dient te worden op de zorg en de interne gemeentelijke organisatie. Wij zijn van mening dat het College van GBW/CU/VVD een voorstel dient te doen. Zij zitten kort op de bal en weten wat de effecten van een bezuiniging zijn. Dit alles in samenspraak met organisaties, inwoners en raad.

Wat wilt u verder kwijt?

Dank voor dit initiatief!