Afbeelding
© Freepik

De baas zijn over je stress en angst

Angst en stress heeft invloed op je lichaam (gespannen, trillen etc.), je denken (het gaat mij niet lukken etc) en op je gedrag (jezelf klein maken, je gaat situaties vermijden etc). Soms voelt het net alsof jij overgenomen wordt door alle negatieve gedachten en gevoelens die de stress met zich meebrengt. Het gevaar van 'een worden' met je stress en overspoeld worden door zwaarmoedige verwachtingen, ligt dichtbij. Maar, een oplossing ligt ook dichtbij. Gedachten en emoties in je lichaam zijn instrumenten. Je bent ze niet, maar je hebt ze om te gebruiken en niet om door overgenomen te worden. De stress is niet baas over jou, jij bent de baas over de stress!

Wij mensen, kunnen keuzes maken en van daaruit kunnen wij invloed uitoefenen, ook op onze stress. Jij bent niet die angst of stress. Maar hoe ontdek je dan wie jij bent en hoe zorg je ervoor dat je lichaam, denken en gedrag in balans komt? Het Sociaal Team kan je daar (kosteloos) bij helpen.

Blijf er niet mee rondlopen, maar maak bespreekbaar wat je dwars zit. Geef jezelf dit cadeau en ontdek hoe je de stress en angst de baas kunt zijn!

Bel ons (085 0669 700) voor een vrijblijvend intakegesprek om te horen wat we voor je kunnen betekenen.