Druk op doel Woudenberg
Druk op doel Woudenberg / Foto: v.v. Woudenberg

Woudenberg verliest derby tegen Renswoude

WOUDENBERG In de eerste echte wedstrijd van het nieuwe seizoen moest het jeugdige Woudenberg het onderspit delven tegen het Renswoude. Woudenberg dat aantrad met Daan Banning, teruggekeerd van Roda ’46, en de vanuit de jeugd overgekomen Joost de Vries en Jari van Egdom miste zaterdag het raffinement tegen de meer ervaren ploeg uit Renswoude.

Woudenberg is dit jaar voor de bekercompetitie ingedeeld bij JSV Nieuwegein, PVCV uit Vleuten en buurman Renswoude.

De eerste wedstrijd vond afgelopen zaterdag plaatst op Sportpark De Grift. Tegenstander was oude bekende Renswoude. Bij Renswoude twee Woudenbergers op het wedstrijdformulier. Gerwin van Essen droeg de aanvoerdersband en zijn zwager David Wagensveld was als coach verantwoordelijk voor de opstelling van de Rood- Witten.

Voordat de wedstrijd kon beginnen nam Woudenberg een nieuw digitaal scorebord in gebruik. Voorzitter Michel van Raaij was trots op de vrijwilligers die dit mogelijk hadden gemaakt en bedankte hen voor alle werk dat hiermee gemoeid was.

Om de wedstrijd doorgang te kunnen laten vinden moesten er afgelopen week de nodige Corona maatregelen worden getroffen. Aanmelding vooraf via de websites van beide verenigingen, markering langs de velden waar mensen konden staan en zitten en controle van vrijwilligers langs het veld om de supporters op 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Om half drie was het dan eindelijk zover. Na 6 maanden zonder officiële wedstrijden kon er eindelijk weer gevoetbald worden.

Woudenberg startte de wedstrijd met 11 spelers opgeleid en woonachtig in Woudenberg. Een unicum voor een club uitkomend in de 1e klasse van het amateurvoetbal.

Jeugdig Woudenberg mist raffiniment

Renswoude was de ploeg die het best uit startblokken kwam. Na 7 minuten was het al raak. Een mooie splijtende pass vanuit het middenveld leidde de 0-1 van Arjan Verheij in.

Renswoude bleef na het openingsdoelpunt de betere ploeg en bleek beter op elkaar ingespeeld dan de Geel-Zwarte formatie. Vooral de aanvallende intenties waren opvallend bij het in de 2e klasse uitkomende Renswoude. Bij het in de 1e klasse uitkomende Woudenberg was duidelijk dat automatismen nog ontbraken en dat er de komende weken nog geschaafd moet worden aan een soepel draaiend elftal.

In de 25e minuut moest David Ajayi het veld met een hoofdwond verlaten hij werd meer dan verdienstelijk vervangen door Bas Golstein. Het was dezelfde Bas die met een steekpass Joost de Vries wegstuurde en hem een vrije doortocht richting de keeper van Renswoude bezorgde. Het vizier van de jeugdige Woudenberger stond echter nog niet op scherp en zijn schot belandde aan de verkeerde kant van de paal achter de lijn.

Een echte streekderby werd het pas in de 40e minuut. Na een onbesuisde actie van een van de speler van Renswoude op de Woudenbergse verdediger Nick de Greef sloeg de vlam in de pan. Een rode kaart waardige overtreding werd door de scheidrechter slechts afgedaan met een gele kaart.

In de tweede helft probeerde Woudenberg de opgelopen achterstand ongedaan te maken. Maar ondanks een aantal kleine kansjes leverde het geen doelpunten op. Jari van Egdom was het nog het dichtst bij, maar op vrij weg naar het doel werd hij onreglementair gestuit. De vrije trap op de rand van de 16 meter leverde niet de gehoopte gelijkmaker op.

Na 70 minuten voetballen maakten Jarie van Egdom en Joost de Vries plaats voor Roefat Tsjekutsjov en Niels Vermeulen. Ondanks de inbreng van deze verse krachten bleef Renswoude eenvoudig overeind.

Mark Radstaake probeerde 10 minuten voor tijd, op aangeven van Bas Golstein, met een hard schot keeper Jelmer Nijburg te passeren. Echter het schot spatte uiteen op de vuisten van de Renswoudenaar die daarmee zijn doel schoon hield.

Zonder al te veel problemen speelde Renswoude de rest van de wedstrijd uit en stond na 90 minuten de 0-1 einduitslag op het scorebord.

De komende weken zal moeten blijken of de jeugdige selectie van Woudenberg in staat is om een team te worden dat zowel fysiek als technisch mee kan draaien in de 1e klasse. Trainers Jeroen Peters en Rob Gijsbertsen hebben daarvoor nog twee oefenwedstrijden en twee bekerwedstrijden de tijd.