Blokfluitles.
Blokfluitles. Fidelio

Activiteiten Senioren Welzijn Organisatie

WOUDENBERG In Nederland zijn door de landelijke overheid, veel, voorheen landelijke overheidstaken, overgeheveld naar lagere overheden, onder gelijktijdige korting van het budget.

Dit heeft grote gevolgen voor het beleid van de gemeenten ten aanzien van o.a. de uitgaven voor zorg en wonen en voor haar welzijnsactiviteiten. En in het laatste geval, dus ook voor het aanbod dat ouderenwelzijnsorganisaties hun doelgroepen kunnen bieden. De overheid – al was het om financiële redenen – kan ook wat betreft de senioren niet zonder inzet van kerken en andere maatschappelijke organisaties, zoals de onze.
De Senioren Welzijn Organisatie (SWO) heeft als doel de welzijnsbehartiging van senioren van alle gezindten in Woudenberg.
Een organisatie als SWO is – naast de coöperatie de Kleine Schans – in deze beleidslijn als ouderenorganisatie van vitaal belang voor de noodzakelijke kanteling van zorg naar welzijn. SWO stimuleert dit door het faciliteren en organiseren van verschillende activiteiten voor en door senioren. Uitgaande van de daar bestaande vitaliteit en zelfstandigheid, waar ook senioren graag zoveel mogelijk hun eigen leven sturen, wordt het aanbod van activiteiten vooral bepaald door de behoefte en mogelijkheden zoals die door senioren worden aangegeven.
Naast SWO diensten, zoals:
- Ouderen Vervoer;
- Klussen- & Boodschappendienst;
- Internetcafé
worden ook veel (sportieve) activiteiten aangeboden. Zie hiervoor www.swo-woudenberg.nl

Ook wij hebben in deze bijzondere coronatijd onze plannen en activiteiten moeten bijstellen. In de Schans is in overleg met de gemeente en Reinaerde een indeling gemaakt voor het gebruik van de verschillende ruimtes, waardoor de beschikbare capaciteit voor de verschillende binnen activiteiten beperkt is en gebonden aan de RIVM regels. Dit heeft er ook toe geleid dat een aantal geplande bijeenkomsten in het najaar verplaatst is naar de Camp, waar meer bezoekers terecht kunnen.

De voor het najaar geplande bijeenkomsten zijn:
- Levenstestament, Regie in eigen hand. Op 12 oktober a.s. om 19.30u in de Camp aan de Bosrand 15. Notaris Mr. A.H. Korlaar zal zoveel mogelijk aspecten van het erfrecht en het levenstestament behandelen.
- Vogelpresentatie door Nico de Haan. Op 27 november a.s. van 14-17u ook in de Camp.
- 75 jarigenbijeenkomst met weerman Dick Scheer, op 6 november a.s. Als u dit jaar 75 bent geworden ontvangt u via de gemeente hiervoor een uitnodiging.
Voor verdere informatie: mail naar secretariaat.swowoudenberg@gmail.com.