Wandelpad rond Woudenberg
Wandelpad rond Woudenberg Karin van Helden

Prachtig wandelpad rond Woudenberg


WOUDENBERG Groen in de buurt heeft een mooie wandelroute gemaakt.

Het Woudenbergse pad. Een prachtige route door het buitengebied van Woudenberg. De route is bijna 15 kilometer lang en is verkrijgbaar in het Cultuurhuis. Langs de route staan diverse borden met informatie over natuurhistorische onderdelen. Zeker de moeite waard om een keer de wandelschoenen aan te trekken.

De marktmensen hebben een aantal grote wagens, die ze nodig hebben om de verkoop tijdens de markt soepel te laten verlopen. ‘Het is bijzonder onhandig als mijn collega regelmatig zevenhonderd meter moet lopen om een bosje bloemen te halen,’ aldus Justus van der Geer.

‘Verder zijn er geen minder valide parkeerplaatsen in de buurt van de aangewezen plek. De gemeente gaat nu naar een oplossing zoeken op ons nadrukkelijk verzoek. Er zijn veel minder parkeerplekken voor onze klanten dan op het Koningin Julianaplein. De mensen moeten veel verder lopen om op de markt te komen. Dit gaat ons omzet kosten,’ zegt Justus van der Geer.

Een aantal keren per jaar wordt het Poortplein gebruikt voor activiteiten zoals Haantjesdag, het concert van De Poortzangers en de verrassingszaterdagen van winkeliersvereniging DES. Er was sprake van dat de markt dan niet door zou kunnen gaan. Nu zouden die activiteiten zich aan moeten passen aan de markt. Er is nog geen overleg geweest over dit onderwerp met de diverse gesprekspartners.

Het college van burgemeester wethouders kent de argumenten van de standplaatshouders, maar vindt die niet overtuigend genoeg. Uit een afweging van de voor- en nadelen van de diverse locaties blijkt dat het college en de DES de markt op het Poortplein willen hebben, omdat de markt de twee delen van het winkelcentrum versterkt. Het college geeft aan dat de markt een impuls aan het centrum geeft en past in de centrumvisie van de gemeente. Dat zijn beiden geen argumenten, die de marktmensen aanspreken.

Het college geeft aan dat er problemen zijn met de parkeerplaatsen, maar vindt dat niet zo belangrijk als de centrumfunctie van de markt.

De gemeente is vol goede moed dat er een oplossing komt. ‘Er zijn en worden zowel ambtelijke als bestuurlijke gesprekken gevoerd met de standplaatshouders. Het college heeft na het afwegen van verschillende belangen besloten het Poortplein aan te wijzen als nieuwe locatie. Bij de standplaatshouders bestaan enkele zorgen over deze locatie. Wij willen hier in goed overleg met hen uitkomen.

Er zijn natuurlijk altijd verschillende meningen en we hebben in het traject zoveel mogelijk geprobeerd wensen van alle partijen te bekijken en in te passen. Uiteindelijk is gekeken naar de beste locatie voor alle partijen. Zoals al aangegeven zijn wij nog steeds in overleg met de standplaatshouders en wij proberen de verhuizing naar het Poortplein zo goed mogelijk te faciliteren’, aldus de gemeente.