Afbeelding
Foto: Andrea Druijff

Vierde generatie achter het stuur bij Druijff Verhuizingen & Transporten

WOUDENBERG - Mark en Andrea Druijff nemen het bedrijf Druijff Verhuizingen en Transporten over van Marks ouders Karel en Tineke. Ze zijn de vierde generatie, die het bedrijf leiden. Het bedrijf heeft 100 jaar ervaring. In de loop van de jaren is er veel veranderd, maar de kwaliteit van de service bleef onveranderd hoog. 'We willen in de toekomst de klanten nog meer bieden.' Het bedrijf is gevestigd aan de Stationsweg-West 68.

Druijff is een bedrijf met 100 jaar ervaring in het verzorgen van transporten en verhuizingen. Het bedrijf is in 1920 opgericht en inmiddels is de leiding over het bedrijf over gegaan naar de vierde generatie van vader naar zoon. 'In de tijden die veranderd zijn waarbij het begon met het verzorgen van transport met paard en wagen en een bakfiets zijn we gegroeid naar een bedrijf met drie trekker-oplegger combi’s en twee bakwagens welke dagelijks goederen vervoeren en meubels naar nieuwe woningen mogen brengen,' zegt Mark Druijff.

'In de tijd van paard en wagen reden onze grootouders de diensten voor de Bodedienst Utrecht en werd er vanaf Utrecht af verdeeld naar Austerlitz, Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude.

Zij brachten bijvoorbeeld ook wijnflessen die zij ophaalden in de werfkelders van Utrecht, met zo’n twintig dozen wijn trappetjes op en af met als bestemming Restaurant de Witte Holevoet in Scherpenzeel,' vertelt Mark..

'In de tijden van de bodedienst gingen zij met twee man richting Utrecht en daar aangekomen werd er opgesplitst zo kon de wagen geladen worden met pakketten voor de bodedienst en werden er met de bakfiets in en rond Utrecht langs de zaken waar bijvoorbeeld een typemachine gerepareerd kon worden of bijvoorbeeld een kunstgebit of bril werd gemaakt. Zo deden wij klussen die mensen hier in het dorp of omgeving nog niet konden laten doen omdat deze voorzieningen hier nog niet waren en zo was dit een win-win situatie voor beiden; wij niet leeg richting Utrecht en zij waren geholpen! Daarbij kwam dat wij dan ook vaak bijvoorbeeld meel mee konden brengen voor de bakkers en of andere benodigdheden,' haalt Karel Druijff herinneringen op.

'Bij het versturen van de pakketten met de bodedienst ontstonden er vaak schades aan de pakketten en goederen doordat deze meerdere malen moesten worden overgeladen om op bestemming aan te komen. Daardoor werd er steeds vaker voor direct transport gekozen en werd de omvang van de Bodedienst Utrecht minder qua werk en zo ontstonden de eerste routes zoals wij deze nog dagelijks rijden voor Martens met PVC naar de doe-het-zelf zaken in Nederland,' legt Mark Druijff uit.

'We zijn met voortuitziende blik bezig om in veranderende tijden onze klanten meer te bieden.'

'Maar bij het veranderen van de arbeidsintensiviteit zijn er misschien wel betere voorzieningen en materialen gekomen in de loop der tijd waardoor het werk lichamelijk minder arbeidsintensief is geworden,' zegt Druijff. Maar het werk is niet simpeler geworden. 'Er zijn wel ontzettend veel regels en andere zaken bij gekomen die wij verplicht zijn om te doen. Zo moeten chauffeurs voldoen aan de eisen voor de code 95 waarbij er wordt gezorgd dat de kennis en de rijveiligheid voldoet aan de eisen van deze tijd. De chauffeurs dienen allemaal op de hoogte te zijn van de rij- en rusttijden en deze ook op de juiste manier te gebruiken. Wat een goede planning en vooruitziende blik en inzet vraagt.' 'Een vooruitziende blik is ook wat ons bezighoudt met alle veranderingen, het bestaan van 100 jaar en de overdracht van de leiding van senior naar junior. Wij denken erover na waar we naar toe willen en wat wij onze klanten in de toekomst nog meer kunnen gaan bieden. Hoe wij gebruik gaan maken van alle mogelijkheden die deze tijd ons biedt en wat de toekomst ons gaat brengen zal uitwijzen maar wij zijn bovenal trots op en dankbaar voor ons team waarmee wij dagelijks het werk mogen doen.