Druk op doel van JSV /
Druk op doel van JSV / foto: Bart Radstaake

Woudenberg nog zoekende in voorbereiding

VOETBAL De afgelopen is gebleken dat Woudenberg nog zoekende is naar de ideale samenstelling van het team. In een oefenwedstrijd tegen Baluw Geel en de bekerwedstrijd tegen JSV Nieuwegein verder goede periodes afgelost met mindere.

In de tweede bekerwedstrijd tegen JSV mistte trainersduo Peters en Gijsbertsen nog de geblesseerden Jesse, Emmanuel, David en Alec. Gelukkig was de ervaren Sander van Keulen weer terug van vakantie en kreeg hij in de tweede helft tijd om minuten te maken.

Woudenberg begon haast als vanouds. Met aanvallende bedoelingen gingen de Geel Zwarten van start maar rond de 10e minuut kreeg JSV de eerste corner. Zoals wel vaker werd er tijdens deze spelhervatting werd en niet goed verdedigd en liepen Woudenberg na 10 minuten achter de feiten aan.

Na de 1-0 herpakten de 11 Woudenbergers zich goed. Uit een vrije trap legde Joey Kooi de bal in de 5 meter. Thijs Holtsingel kreeg de bal nog wel op zijn hoofd maar zijn kopbal miste de juist richting.

Ondanks de aanvallende intenties was de uitvoering onvoldoende om het JSV moeilijk te maken. Slordig spel leverde te veel balverlies waardoor JSV eenvoudig overeind bleef.

Halverwege de 1e helft verdubbelde JSV de voorsprong. Een fraaie aanval over de rechter kant monde uit in een prima voorzet en een doeltreffend afronding.

Na een half uur kwam Woudenberg terug in de wedstrijd. Joey Kooi bereikte met een splijtende pass Tom de Greef die vanaf rechts de bal om maat afleverde op Mark Radstaake. Met een simpele intikker werd de 2-1 op het scorebord gebracht.

Dezelfde Tom raakt na 42 minuten licht geblesseerd en wordt uit voorzorg gewisseld. Joost de Vries laat in het vervolg van de wedstrijd op momenten zien dat hij een prima aanvulling is in de selectie.

In de tweede helt blijft het spelbeeld gelijk. Woudenberg wil wel maar de automatismen en scherpte ontbreken nog om gevaarlijk te worden.

De felle tegenstand van JSV zorgt ervoor dt Daan Banning, Rick Staal en Bart de Vries geblesseerd het veld moeten verlaten. Aankomende week moet blijken of ze volgende week tegen PVCV weer inzetbaar zijn.

Na een goede aanval van Woudenberg, waar invaller Jari van Egdom net de scherpte mist om doeltreffende te zijn weet JSV in de daaruitvolgende counter en slordig verdedigen wel het doel te vinden. Met 3e doelpunt van de Nieuwegeiners kwam de einduitslag op het bord.