Het team van de Wartburg dat de 4e plaats behaalde
Het team van de Wartburg dat de 4e plaats behaalde / foto: Cor van Setten

Damteam van de Wartburg door naar de finaleschooldammen van Nederland

Sport

DAMMEN Het damteam van groep 7 van de Wartburgschool heeft zich afgelopen zaterdag geplaatst voor het kampioenschap van Nederland. 17 teams uit heel Nederland meldden zich al vroeg in Ederveen, waar EDC gastheer was. 

Er was behoorlijke concurrentie, want heel veel scholen kwamen sterk voor de dag. Ook de Bron uit Molenaarsgraaf kwam met 2 teams opdraven en hun school had al 3x achter elkaar het kampioenschap van Nederland behaald. 

Vanuit Woudenberg deden ook gr. 8 van de Wartburg mee en gr. 7 van de Olijfboomschool. Door loting op de scholen bij de Wartburg hadden de teams niet helemaal de sterkste spelers kunnen opstellen. Het was merkbaar, want de Wartburg 1 kwam helaas niet verder dan de 14e plaats. 

De Olijfboom was wel compleet, maar speelde soms wat ongelukkig en met het spelen met de klok gingen ze nog wel eens de fout in door te snel te zetten. 

De Olijfboom werd 13e. De Wartburg 2 deed het bijzonder goed en bereikte zelfs de 4e plaats en heeft zich geplaatst voor de finale op 25 mei. Bij de Wartburg 1 was Jonathan Post topscorer met 16 punten uit 9 wedstrijden, met als 2e: Roan Hoekstra met 12 punten uit 8 wedstrijden. 

Bij de Wartburg 2 was Bart van Dijk topscorer met 12 punten uit 9 en Evert-Jan van de Beek ook met 12 uit 9. Bij de Olijfboom was Boaz de Pater topscorer met 9 uit 7 en Ben Schipper ook met 9 uit 7 wedstrijden. 1e plaats de Bron Molenaarsgraaf met 18 uit 9, 2e plaats de Calvijnschool 1 uit Ederveen met 13 uit 9, 3e GBS de Triangel uit Ede met 12 uit 9.

De Wartburg 2 werd dus 4e met 11 uit 9 en heeft zich geplaatst.

Meest gelezen