Afbeelding
foto's: Marian Breunesse

Stepteam High Level wint zilver en brons op de Eurocup!

Sport

STEPPEN Afgelopen weekend was er een Eurocup NL in Losser en Oldenzaal. Het was een internationaal festijn waar steppers uit België, Tsjechië, Zweden, Duitsland, Polen en Nederland aan mee deden. 

In verschillende categorieën werd er gestreden om een podiumplek. Zo was er een sprint van twee keer 500 meter. Eerst individueel en daarna in een groep van twee of drie personen. De tijden werden dan gemiddeld genomen en van Stepteam High Level verdiende Maarten Koelewijn bij de junioren de tweede plek en ook Jelco Breunesse haalde een tweede plek bij de cadetten. Melissa Kwint werd derde bij de senior dames. Daarna werd er een team trial gereden. Robert Dam en Hans Lamberink stepten mee met de jongens en behaalden een vijfde plek.

In Oldenzaal werd de lange race gehouden. Het weer was goed en er verschenen weer een heleboel steppers aan de start. Nu moesten er rondes gereden worden van 2.3 km. Ook hier behaalde Stepteam High Level een podiumplek in de verschillende categorieën. Melissa Kwint haalde een derde plek bij de dames. Maarten Koelewijn haalde weer een mooie tweede plek. En ook Jelco Breunesse haalde een tweede plek. Robert Dam viel deze keer niet in de prijzen maar de pret was er niet minder om. Het was een geslaagd weekend waarbij we ook weer eens heerlijk bij konden kletsen met andere steppers in Nederland en daarbuiten.

Nu gaan we ons weer richten op het WK in Tsjechië wat eind augustus dit jaar wordt gehouden. Ons team traint al een aantal maanden met andere stepteamleden door het hele land. Want ja, wie wil er nu geen wereldkampioen worden!

Meest gelezen