Afbeelding
foto's: redactie

Korfballers Woudenberg kansloos tegen DOT

Sport

KORFBAL Zaterdag 3 februari, tijd voor een nieuwe thuiswedstrijd in de Camp van KVW 1. 

Het tweede van Woudenberg verloor zijn wedstrijd met 17-18 wat het eerste verlies in de reserve 2e klasse betekende. Het was de taak van Woudenberg om te zorgen dat DOT niet met alle vier de punten terug zou gaan naar Oss. Vorige keer verloor Woudenberg nipt tegen de nieuwe koploper, dus er zijn zeker kansen. Het begin van de wedstrijd verliep dit keer niet in het voordeel van de geel-zwarten. Woudenberg moest toezien hoe DOT bijna alle ballen van afstand erin gooide wat resulteerde in een vroege flinke achterstand na zeventien minuten: 3-7. In het restant van de eerste helft waren Woudenberg en de bezoekers aan elkaar gewaagd. De Woudenbergers konden niet inlopen, maar voorkwamen een grotere achterstand door doelpunten van onder andere Thijs van Wielink en Maaike Timmerman. Ruststand: 6-11. 

De tweede helft was er een om snel weer te vergeten. Het publiek in de Grifthal, veelal aangekleed met nieuwe clubsjaals, zag Woudenberg met vlagen weggespeeld worden. Twee doelpunten van invaller Wouter Blokhuis werden teniet gedaan door de vele fouten in de defensie van het thuisteam. Woudenberg liet maar liefst acht doelpunten door in twaalf minuten tijd en stond halverwege de tweede helft op een kansloze 8-19. In het restant van de wedstrijd leek DOT een tandje terug te schakelen en was Woudenberg in staat nog een paar fraaie doelpunten te maken. De degelijke slotfase was te weinig voor een resultaat waardoor Woudenberg met 13-26 verlies lijdt in eigen huis. 
Aankomende zaterdag moeten er weer punten gepakt worden in de strijd tegen degradatie. De geel-zwarten mogen op bezoek bij Reehorst’45 dat eerder met 31-17 werd weggespeeld. Woudenberg zal met vertrouwen afreizen naar Ede om twee zeer belangrijke punten op te halen.

Afbeelding