Tim Banning viel met handblessure uit / foto: archief
Tim Banning viel met handblessure uit / foto: archief

Woudenberg raakt aansluiting kwijt

Sport

VOETBAL Voor de wedstrijd van vorige week hoopte trainer Jeroen Peters op punten tegen SVL en Montfoort S.V. ’19 om richting de nacompetitie plaatsen te sluipen. Hoe anders ziet het er 7 dagen later uit.

Woudenberg kon in Montfoort weer beschikken over Tom de Greef maar startte met dezelfde basis elf als een week eerder tegen SVL. 

In de heenwedstrijd in Woudenberg deelden beide ploegen de punten met elkaar. Beide ploegen doen er alles aan om boven de streep van degradatie te blijven. Montfoort dat door winst in de laatste 2 wedstrijden in een flow zit wil dit ook tegen de Woudenbergers doorzetten. Aan Woudenberg om deze trend te doorbreken. De ploeg van trainers Jeroen Peters en Yorick Versteeg moest winnen om niet nu al op een uitzichtloze positie op de ranglijst te komen staan.

Beide ploegen startten de wedstrijd behoudend en kansen bleven lange tijd uit. Het was dan ook niet een vloeiende aanval die leidde tot het eerste doelpunt maar een foutje van aanvoerder Daan Banning die Montfoort in staat stelde na een half uur de score te openen. 

Na deze openingstreffer was het Woudenberg dat voor het rustsignaal nog iets probeerde terug te doen. Mark Radstaake was nog het dichtst bij een treffer. Zijn uithaal belandde echter op de deklat boven de graaiende handen van de Montfoortse goalie. 

Na de rust namen Tom de Greef en Matthijs Blok de plaatsen in van Tim Banning en Joost de Vries. Tim belandde in de eerste helft ongelukkig op zijn hand. Met een pijnlijke en dikke hand moest hij toezien hoe Montfoort in de tweede helft de voorsprong vergrootte naar 2-0. Opnieuw ging hier een verdedigende fout aan vooraf. Waar vorig seizoen deze foutjes niet werden afgestraft is het een niveautje hoger killing. 
Met nog een kwartier te gaan wist Woudenberg zich terug in de wedstrijd te vechten. Alec Stalman, beste speler aan Woudenbergse zijde, wist doeltreffende af te ronden. Montfoort leek rijp voor nog een tegendoelpunt maar wist verdere schade te beperken.

Met het verlies en de winst van de ploegen direct boven de Woudenbergers wordt het steeds lastiger om directe degradatie te ontlopen. Positief is dat de ziekenboeg langzaam leeg begint te lopen en dat de trainers meer keuzes hebben om een strijdbaar team op te stellen. 

Volgens Woudenbergse traditie was er ook dit weekend weer een jeugdspeler die zijn debuut in het eerste team mocht maken. Thijs van de Berg kwam 10 minuten voor het einde het veld in en toonde in de gegeven minuten aan dat hij voor komende jaren een mooie aanvulling zou kunnen zijn voor de Woudenbergse hoofdmacht.