Afbeelding
foto: Anne Oosterhout

Volleybalheren pakken volle buit

Sport

VOLLEYBAL Focus4U/Woudenberg is nog steeds een gehavende ploeg. Het goede nieuws van afgelopen zaterdag was wel dat de huidige selectie compleet was. 

Koos Jol en Niels de Roos waren lang afwezig, maar waren er gelukkig bij. Marnix de Bruin heeft sinds afgelopen week last van zijn schouder en ging de strijd aan met pijnstillers. Ook Ties Haket begon niet helemaal fris aan de wedstrijd. Jochem Koetsier was weer redelijk hersteld na de blessure aan zijn voet.

In de thuiswedstrijd tegen Xanthos betekende dat weer puzzelen voor het coachduo Vermeer/Holl. De volgende zeven spelers begonnen: Vincent Schotanus, Mark Stam, Marnix de Bruin, Niels de Roos, Thomas Koetsier, Rik Blokhuis en Ties Haket. 

Xanthos is een laagvlieger op de ranglijst en in de uitwedstrijd had Woudenberg met 3-1 gewonnen. Het doel vooraf was duidelijk; de 5 punten in Woudenberg houden.

De volleybalheren begonnen zeer sterk aan de wedstrijd. Met name de servicedruk bracht de bezoekers onder druk waardoor het spel van de thuisploeg een stuk makkelijker werd. Niels maakte een uitstekende indruk na lang blessureleed. Hij scoorde veel punten met zowel zijn aanval als blokkerend. 

Een ongelukkig incident tussen Vincent en Rik halverwege de set leek nog roet in het eten te gooien. Beide spelers probeerde een korte bal te verdedigen en knalden al duikend met de hoofden tegen elkaar aan. 

Met name Vincent vroeg zich daarna even af waar hij was, maar kon gelukkig de wedstrijd doorspelen. Dit deed hij overigens meer dan verdienstelijk. De set werd makkelijk met 25-16 gewonnen. De tweede set ging Woudenberg met dezelfde enthousiasme en frisheid in het spel door. 

Tegenvaller was wel dat Ties de wedstrijd toch moest staken. Hierdoor speelde Focus4U/Woudenberg een gedeelte van deze set zonder libero. Ook dat werd gewoon keurig opgelost binnen het team en de setwinst kwam nooit in gevaar: 25-17.

In de derde set werd door het uitvallen van Ties de ploeg omgegooid. Jan Pieter en Jochem kwamen in het veld voor Mark en Marnix. De laatstgenoemde nam vervolgens het liberoshirt over van Ties. 

Weer veel wisselingen binnen het team dus en misschien was dat merkbaar in het begin van de set. Xanthos nam voor het eerst een kleine voorsprong in de wedstrijd, maar die werd al snel teniet gedaan. De set werd gewonnen met 25-16.

De vierde set kwam Mark het veld in voor Vincent en Koos voor Niels. De tegenstander wist zich ook met deze opstelling geen raad en kon nooit echt een vuist maken. Elke speler maakte wel enkele mooie punten en Marnix pakte de libero rol ook goed op. Wederom 25-16 winst.

Een 4-0 overwinning is een unicum dit seizoen, want het was pas de tweede. 

Belangrijk was deze wel met het oog op de komende weken waarin Woudenberg met name uitwedstrijden speelt. Te beginnen a.s. vrijdag tegen de koploper Renswouw. Het zou mooi zijn als het plezier en het niveau wat de laatste weken terug lijkt in de ploeg er dan ook is.