Afbeelding
foto: Pim Veenendaal

Goalfestijn bij eerste overwinning korfballers in de zaal

Sport

KORFBAL Zaterdag 2 december: Reehorst’45 uit Ede komt op bezoek in Woudenberg. Reehorst heeft twee van zijn drie wedstrijden gewonnen en wordt gezien als een middenmoter. 

De Grifthal was wederom goed gevuld en het publiek kon genieten van twee nieuwe spandoeken. De balsponsor van deze week was geen onbekende van de club: Perslucht Wilda. Na het oplopen en het omroepen van de balsponsor kon de wedstrijd beginnen. 

De beginfase ging in doelpunten gelijk op. Woudenberg kon veel herhalen door goede rebounds en Reehorst kon door enkele zuiver schietende heren bijblijven. Pas vlak voor rust wist Woudenberg afstand te nemen van Reehorst door onder andere een doelpunt van Cassandra van Waveren in de laatste seconde: 12-8. 

De tweede helft leek een compleet andere wedstrijd. De Edenaren waren kansloos tegen het snelle aanvallende spel van Woudenberg. Het waren voornamelijk de Woudenbergse heren die de doelpunten verzorgden onder aanvoering van topscorer van de wedstrijd Jasper van Dijk (7). 

De tweede helft werd een waar doelpuntenfestijn waarin Woudenberg voor het eerst dit zaalseizoen het publiek beloonde met een overwinning. Ook invaller Stefano Oskam wist zijn doelpuntje mee te pakken. Het laatste doelpunt van de wedstrijd was een schot van Jorn Heimensen die daarmee de eindstand bepaalde op 31-17. 

Al met al een zeer sterke wedstrijd van Woudenberg waarin het team met vertrouwen kan toewerken naar de derby van volgende week tegen Antilopen uit Leusden. Kom de geel-zwarten aanmoedigen op zaterdag 9 december om 19:30 uur in sporthal Buiningpark in Leusden. Tot dan!