Mark Radstaake voert druk op verdediging Argon op
Mark Radstaake voert druk op verdediging Argon op

Woudenberg pakt eerste driepunter

Sport

Enthousiasme jeugdig Woudenberg levert resultaat op

VOETBAL Met een half dozijn aan geblesseerden en afwezigen was het afwachten of Woudenberg een volwaardig elftal op de been kon brengen. 90 minuten voetbal leerde dat, ondanks de positie op de ranglijst, de toekomst er voor de Geel-Zwarten hoopvol uit ziet.

Naast de al langer geblesseerden moest Woudenberg het zaterdag ook doen zonder Daan Banning, Tom de Greef en Daan Schennink. 

Trainers Jeroen Peters en Yorick Versteeg konden gelukkig wel weer een beroep doen op Mark Radstaake. 

Daarnaast nam Matthijs Kok de plaats onder de lat in en mocht Matthijs Blok, na een aantal uitstekende invalbeurten, zijn debuut in de basis maken.

Met een behoudende 4-4-2 beginopstelling moest de eerste driepunter tegen het Mijdrechtse Argon binnengehaald worden. 

Woudenberg begon uitstekend aan de wedstrijd. Zonder enige schroom werd de aanval gezocht en werden de balletjes terug, zoals dit seizoen (te) vaak te zien, gemeden. 

Op het middenveld streden jongelingen Matthijs Blok en Lars Donker om elke meter en met de snelheid van Mark Radstaake voorin werd de defensie van Argon menigmaal tot ingrijpen gedwongen. Argon stelde daar weinig tegenover en was alleen bij spelhervattingen gevaarlijk als de boomlange centrale verdediger mee naar voren kwam. Tim Banning wist dit gevaar prima te beteugelen en met een gelijke stand zochten beide ploegen na 45 minuten de kleedkamer op. De tweede helft een zelfde spelbeeld. Woudenberg de bovenliggende partij alleen het geluk dat vorig jaar als koploper vaak meezat ontbrak deze middag nog. Woudenberg kwam na een uur voetballen zelfs goed weg toen een van de zeldzame misverstanden achterin tot een enorme kans voor de tegenstander leidde. Gelukkig bracht Aron de Vries op de doellijn redding en haalde de Woudenbergse aanhang opgelucht adem.

Na 70 minuten wisselde Woudenberg de moegestreden Mark Radstaake voor Machello Jonker waarmee de aanvallende intenties van de coaches langs de lijn intact bleven. 

Maar niet de aanvallers brachten de 1-0 op het scorebord maar linksachter Alec Stalman brak na 76 minuten door de blauwwitte verdediging heen. Met een klein beetje geluk zette hij Woudenberg op een verdiende voorsprong. 

Met deze voorsprong moest Argon meer risico nemen waardoor Woudenberg meer ruimte kreeg om de voorsprong te vergroten. 

De gegeven ruimte werd in de 83e minuut optimaal benut door een perfecte counter die door Machello Jonker prima werd afgerond. Met nog zeven minuten spelen waren de drie punten in de pocket. De wedstrijd kreeg zelfs nog een mooie apotheose. Matthijs Blok bekroonde zijn uitstekende basisdebuut in de 88e minuut met de 3-0. Na een fraaie voorbereidende actie van Tim Banning was het voor hem een eenvoudig klusje de bal het doel in te lopen.

Precies na 90 minuten floot de scheidsrechter van dienst voor de laatste maal en was de eerste overwinning van het seizoen een feit.

Met het enthousiasme en de tomeloze inzet heet Woudenberg aangetoond zich nog niet neergelegd te hebben bij een verloren seizoen. Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma zodat alle spelers tijd krijgen om te herstellen van de geleverde inspanningen.

Dinsdag 21 november staat de eerstvolgende wedstrijd gepland. Thuis tegen DZS kunnen de Woudenbergers de volgende bekerronde bereiken. Een tussendoortje om te kijken of de winst tegen Argon een mooi vervolg kan krijgen.