Afbeelding

Woudenberg en Valleivogels delen de punten

Sport

VOETBAL Met veel spanning werd uitgekeken naar de wedstrijd tussen koploper Woudenberg en achtervolger Valleivogels. Zowel Woudenberg als de bezoekers uit Scherpenzeel verder gesteund door het massaal opgekomen publiek. 

De Valleivogels waren niet naar Woudenberg gekomen om het volgende slachtoffer te worden van de Woudenbergse dadendrang en was op zoek naar 3 punten om de spanning aan de kop van de 2e klasse terug te brengen.

Het was Woudenberg dat in de eerste helft het beste van het spel had, hoewel op het sompige veld van goed voetbal nauwelijks sprak was. Joost de Vries was de eerste die voor Woudenberg gevaar stichtte. Aan de andere kant was het keeper Daan Schennink die met zijn voeten ter nauwer nood een doelpunt voor de Vogels kon voorkomen. Het eerste doelpunt kwam op naam van topscoorder Jarie van Egdom. De grensrechter zag Jarie echter de bal in buitenspel aannemen en op zijn aangeven annuleerde de voortreffelijk fluitende vrouwelijke scheidsrechter het Woudenbergse doelpunt. In de tweede helft was het Valleivogels dat meer en meer het doel van Woudenberg opzocht. Tot echte gevaarlijke momenten leidde dit niet op één moment na. Gelukkig voor Woudenberg ging de bal net langs de voor hen goede kant van de paal. Woudenberg kon er in de tweede helft weinig tot niets tegenover zetten en mocht na 90 minuten tevreden zijn dat ze ook in de 12e wedstrijd van dit seizoen ongeslagen zijn gebleven. Voor Valleivogels rest niet meer dan de eer dat zij de ploeg zijn die Woudenberg als eerste ploeg dit seizoen punten wist af te pakken.

Streekderby eindigt in gelijkspel