Afbeelding

Woudenberg verslikt zich in KVZ

Sport

KORFBAL Het eerste van Woudenberg trad afgelopen zaterdag aan tegen KVZ 1 uit Zutphen. Op papier ontlopen de ploegen elkaar nauwelijks aangezien Woudenberg na 5 wedstrijden acht punten heeft en KVZ zes. Oftewel een belangrijke wedstrijd in de subtop van de eerste klasse!

Helaas voor Woudenberg, en het thuispubliek, loopt het in de beginfase nog niet bij het thuisteam. In de eerste tien minuten wordt aan de kant van Woudenberg maar twee keer gescoord en dit waren beide strafworpen. Dit brengt de stand op 2-5 in het voordeel van KVZ. In het verloop van de eerste helft blijft Woudenberg moeite hebben met de fysiek spelende tegenstanders, maar dat weerhoudt Wouter Blokhuis niet om van afstand zijn tweede van de avond te maken : 3-5. Ook in de slotfase van de eerste helft is KVZ de beter spelende ploeg. Mede door veel passfouten en een matige afronding weet Woudenberg niet in haar aanvallende ritme te komen. De spelers gaan rusten met een 5-11 stand in het voordeel van de bezoekers uit Zutphen, en dat is niet geheel onverdiend.

Ook de eerste minuten na de rust weten de geel-zwarten nog niet hun stempel te drukken op de wedstrijd. Echter lijkt er na zeven minuten spelen een momentum te komen na drie snelle doelpunten van Woudenberg. Jonatan van den Belt en Maaike Timmerman schieten samen drie keer raak van afstand. Met nog 13 minuten te spelen brengt invaller Sofie de Ronde de stand op 10-14. Kan Woudenberg nog terug komen? Het antwoord blijkt in eerste instantie nee aangezien het scoreverloop van beide ploegen gelijk op gaat in deze fase van de wedstrijd: 13-17 met nog 8 minuten te spelen. En toch weet het thuisteam in de slotfase het verschil terug te brengen naar twee doelpunten na een goal van wederom Sofie de Ronde.

Woudenberg kwam nipt de kort en verliest, ondanks een knappe comeback, op een haar na van KVZ: Eindstand 17-18. Volgende week speelt het eerste een uitwedstrijd om 15:30 uur tegen Apeldoorn en hopelijk kan Woudenberg dan de twee punten mee terug naar huis nemen.