Bas Golstein speelde prima wedstijd als vervanger van Daan Banning
Bas Golstein speelde prima wedstijd als vervanger van Daan Banning / foto: archief

Woudenberg sluit 1e periode in stijl af

Sport

VOETBAL De Woudenbergse elf hebben ook de 8e wedstrijd tegen Veensche Boys winnend afgesloten. 

Werd in de voorbereiding in Nijkerkerveen nog een smadelijk 9-0 nederlaag geleden, dit weekend waren de rollen omgedraaid.

Veensche Boys was net als Woudenberg goed aan de competitie begonnen maar de laatste weken zat de klad er een klein beetje in. In Woudenberg de kans voor de Nijkerkerveeners om de achterstand op de koploper te verkleinen.

Woudenberg startte met een wijziging ten opzicht van de wedstrijd tegen Lunteren. Bas Golstein verving de licht geblesseerd Daan Bannink. Voor de rest bleef de opstelling ongewijzigd. De eerste helft een licht overwicht voor Woudenberg dat halverwege het overwicht omzette in een voorsprong. Joost de Vries brak op rechts door en zijn voorzet werd op juiste waarde geschat. Met zijn 11e doelpunt was het Jarie van Egdom die zijn naam als doelpuntenmachine kracht bijzette.

Niet veel later leek Woudenberg op een ruimere 2-0 voorsprong te komen. Echter de scheidsrechter zag een overtreding en annuleerde het doelpunt.

Met een kleine voorsprong voor de gastheren gingen beide teams rusten. Na rust een ander spelbeeld. Veensche Boys kwam gedreven de kleedkamer uit en zette Woudenberg gelijk onder druk. Het was dan, gezien het spelbeeld, meer dan terecht dat de bezoekers op 1-1 kwamen. Een opstootje rond de middenlijn bracht Woudenberg weer bij haar positieven en konden de Geel Zwarten het initiatief in de wedstrijd weer oppakken.

Met zijn specialiteit beproefde Joey Kooij de keeper van Veensche Boys. De geplaatste trap kon door de keeper niet klemvast worden gekeerd. De terugspringende bal werd op waarde geschat door Sander van Keulen. In de rebound zorgde hij voor het tweede doelpunt van Woudenberg.

De treffer zette de wedstrijd op slot. Woudenberg controleerde en de Veensche Boys konden geen potten meer breken. Met de 8e overwinning op rij gaat Woudenberg fier aan kop gevolgd door de Valleivogels dat met 5 punten minder op gepaste afstand volgt.

Naast de overwinning is het goede spel van Bas Golstein zeker het vermelden waard. Als vervanger van vaste waarde Daan Banning heeft hij deze wedstrijd, tegen een goede tegenstander, aangetoond een prima aanwinst te zijn voor het elftal. Met (nog) meer speelminuten zal hij in de toekomst een vaste waarde voor het eerste elftal van Woudenberg kunnen worden.