De trainingen voor de 34e Florijnwinterloop zijn gestart
De trainingen voor de 34e Florijnwinterloop zijn gestart / foto: Florijnwinterloop

Getraind aan de start van de 34e Florijnwinterloop

Sport

Woudenberg - Vorige week is het startsein gegeven voor de 34e Florijnwinterloop. De officieuze aftrap werd woensdag verricht door de jeugd. 

Op de velden van onze voetbalvereniging deden zo’n tweehonderd leerlingen van groep 5,6,7 en 8 van Woudenbergse lagere scholen mee aan een door professionals van Runexperience georganiseerde scholenclinic. Onder prima weersomstandigheden en begeleid door medewerkers van SNO Woudenberg werkten de jongens en meisjes zich vol energie en enthousiasme een uur lang in het zweet. Als beloning was er voor alle deelnemers fruit aangeboden door Albert Heijn.

Wil je meedoen aan de 5 of 10 kilometer van de Florijnwinterloop en wil je getraind aan de start staan? Sluit dan aan bij de hardlooptrainingen op donderdagavond. Deze worden gegeven door een vakkundige hardlooptrainer. Iedere training bestaat uit een warming up, het aanleren van een betere looptechniek, een intervalprogramma en een cooling down. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan voeding, ademhaling en blessurepreventie. Je werkt aan je uithoudingsvermogen en raakt ook nog eens kilo’s kwijt. Iedereen kan meedoen. Afgelopen donderdag was de eerste training, maar er zijn nog wat plekken vrij. Meer informatie is te vinden op de site van de Florijnwinterloop.

Zaterdag startte bij de Geeresteingroep de 6-weekse hardloopspecifieke krachttraining in voorbereiding op de Florijnwinterloop. Wil jij met goede core-, krachts- en stabiliteitsoefeningen aan de slag, gericht op het verbeteren van jouw hardloopprestatie? Je kunt je nog steeds aanmelden! Stuur vooral even een mailtje naar fitness@geeresteingroep.nl.

De Florijnwinterloop is het grootste ééndaagse sportevenement van Woudenberg. De 34e editie vindt plaats op zaterdag 7 januari 2023. De jeugd kan meedoen aan de Scholenloop. Hardlopers kunnen kiezen voor 5 of 10 kilometer door het bos, of 10 Engelse Mijl over de weg. Voor wandelaars zijn er parcoursen uitgezet van 12 en 22 kilometer. 

Inschrijven voor de loop kan online tot en met 26 december en op 7 januari 2023 op het voetbalveld. Meer informatie is te vinden op de website: Florijnwinterloop.nl.