Tom de Greef, maker van 1-0

Woudenberg boekt eenvoudige zege

Sport

VOETBAL Tegen promovendus Jonathan uit Zeist behaalde de Woudenbergse voetballers een eenvoudige zege. Jonathan, dat vorig seizoen via de nacompetitie promotie naar de 2e klasse wist af te dwingen, opende het seizoen met een 2-1 winst tegen Valleivogels.

De Woudenbergse formatie startte met dezelfde basisformatie als een week eerder tegen CDW. Het team van Jeroen Peters en Robbie Gijsbertsen begon de wedstrijd veel beter dan een week eerder en nam gelijk het initiatief om de Zeistenaren onder druk te zetten. In de 15 minuut resulteerde dit in het eerste doelpunt van de middag. Tot tweemaal toe leed de verdediging van Jonathan knullig balverlies. Aanvoerder Tom de Greef profiteerde hier optimaal van en zette de 1-0 op het scorebord.

Tien minuten later kreeg Jarie van Egdom vrije doorgang. Een splijtende pass werd door hem op waarde geschat en met een droge schuiver maakte hij zijn 2e doelpunt van het seizoen. Ondanks het overwicht wist Woudenberg de eerste helft de score niet verder uit te bouwen.

Of het de thee was of dat er gemakzucht in de ploeg was geslopen na de eenvoudige voorsprong in de eerste helft is voer voor psychologen.

Twee minuten na het startsein van de uitstekende leidende scheidsrechter kon Jonathan de aansluitingstreffer aantekenen.
Ondanks deze tegentreffer lukte het Woudenberg echter snel weer het heft in handen te nemen. Het veldoverwicht kon echter pas 20 minuten voor tijd worden omgezet in een ruimere voorsprong. Joey Kooi kreeg alle ruimte om vanaf een meter of 20 verwoestend uit te halen. De keeper wist de bal nog wel te beroeren maar kon niet voorkomen dat de bal in het doel belandde.

Na deze treffer werd er volop gewisseld en werd het spel beider elftallen allengs minder. Het matig opgekomen publiek moest tot de 90 minuut wachten op de eindapotheose. Een prima pass werd door de ingevallen Luca Teske op waarde geschat. Met links uithalend zette hij Woudenberg op een 4-1 voorsprong.

Het doelpunt was voor de scheidsrechter tevens de aanleiding om de wedstrijd te beëindigen. Met twee overwinningen nestelt Woudenberg zich aan de kop van de 2e klasse. Echter het vertoonde veldspel en de matige tegenstand geven de coaches voldoende huiswerk om ook de komende weken de tegenstanders aan de zegekar te binden.

Volgende week wacht een volkomen onbekende tegenstander. In Oosterbeek trapt Woudenberg af tegen OVC ‘85. Deze ploeg heeft beide wedstrijden de meerdere moeten erkennen in haar tegenstanders. Een ploeg die dus gebrand zal zijn om de eerste punten binnen te halen.