Afbeelding
foto: Arnold Keller

‘Nieuw Wereldrecord bij Boksacademie

Sport

BOKSEN Het wereldrecord is gevestigd door Boks Academie Amersfoort en Arnold Keller, de man die inmiddels 10 wereldrecords op zijn naam heeft staan. 17.399 stoten op de bokszak.

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Zoveel mogelijk mensen achter elkaar een minuut lang op een boksmachine laten stoten. Rond 12.00 uur druppelde de deelnemers aan het wereldrecord binnen. In een gemoedelijke sfeer kon rond 12.45 uur de warming-up beginnen na de uitleg van de spelregels en het voorstellen van het goede doel waar het allemaal om te doen was. 

Samen met boksschoolhouder Alex van Klooster bedacht Keller de nieuwste stunt, want ja ‘het blijft kriebelen’. Keller en Van Klooster hebben een grote groep mensen gemobiliseerd die na elkaar een minuut lang tegen de Digital Boxing Trainer Assistant (DBTA) in de Boks Academie in Amersfoort stoten. Het ding registreert precies hoeveel klappen er uitgedeeld worden.

Keller zou Keller niet zijn als hij geen goed doel aan zijn actie koppelde. Een voorwaarde die zijn vrouw jaren geleden al stelde voor zijn ‘gekke recordpogingen’. “We willen nu geld inzamelen om een ontspanningsruimte in te richten op een locatie van het Leger des Heils Midden-Nederland”, legt Keller uit. “Iedereen die mee wil doen vragen we om een vrijwillige bijdrage.”

Om 13.00 uur werd de eerste stoot gegeven. Er was een uur de tijd om zoveel mogelijk stoten te zetten in een marathon vorm van 1 minuut per deelnemer. Na precies een uur stopte de teller op 17.399 stoten.

Onder de deelnemers waren medewerkers en bewoners van het Leger des Heils, oud boksers uit Amersfoort en geïnteresseerden in het wereld record die nog nooit gebokst hadden maar wel nieuwsgierig waren. Een van de deelnemers was 2 voudig Olympisch bokser Enrico Lacruz, die regelmatig bokslessen verzorgt bij Boks Academie Amersfoort.

Al met al was het een geslaagd evenement met een mooi eindresultaat. De opbrengt uit de donatie pot bedroeg €250,- voor de ontspanningsruimte en er werd een bankstel met fauteuil geschonken door Dutch Tribes, de Amersfoortse groothandel in meubels. 
Op naar een volgend ludiek record en uiteraard voor het goede doel.