Afbeelding
Yvonne van der Meer

Yvonne van der Meer Europees kampioen schoonspringen

Sport

WOUDENBERG De Woudenbergse Yvonne van der Meer heeft afgelopen week aan de Europese Kampioenschappen schoonspringen voor Masters meegedaan in Rome. Dit is niet geheel onverdiend gebleken.

Hoe was het?

Super ervaring opgedaan, alles was zeer groots opgezet, prachtig zwembad, groot terrein waar van alles te koop en te doen was. Prachtig mooi weer, perfecte organisatie van de LEN. Grote getale Europese springers waarvan ik de meeste inmiddels wel ken. De sfeer was subliem, hartelijk en gezellig. Vanuit mijn club waren we met 10 springers en totaal van NL waren er 21 springers. 

Hoe is het gegaan:

Buitengewoon goed gegaan. De eerste paar dagen was de spanning enorm. Zes dagen achter elkaar wedstrijden en 8 wedstrijden gesprongen is zeer pittig maar het is mij gelukt en ik heb geen enkele dag een offday gehad en dat op zich is al heel erg fijn.

Hoe zijn je wedstrijden gegaan en welke plekken heb je behaald:

1e wedstrijddag: Solo, de 1 meter hoge plank. Zilver met een PR
2e wedstrijddag: Solo de 3 meter hoge plank. Zilver met een PR
3e wedstrijddag: 3 meter hoge plank synchroon met clubgenote Anouk van der Wyck. Brons. 3 meter hoge plank mix synchroon met Bavi Bashtbavi van ZPC Amersfoort. Zilver.
4e wedstrijddag: Team wedstrijd met clubgenoten Richard van Veen, Anouk van der Wyck en ik zelf. Zilver.
5e wedstrijddag: Solo platform 5 meter hoogte. Brons.
6e wedstrijddag: Synchroon mix Platform 5 meter hoogte met Bavi Bashtbavi. Zilver.
Synchroon Platform 5 meter hoogte met Anouk van der Wyck. GOUD en dus Europees Kampioen!

Een aantal zilveren medailles hadden absoluut goud KUNNEN zijn, de beoordelingen van de jury ligt zo dicht bij elkaar, ieder kleine schoonheidsfoutje wordt direct afgestraft en soms was het maar 1 of 2 puntjes wat ik net te kort kwam voor goud. Het is soms ook wel een beetje pech, maar dat hoort erbij. Mijn doel was 1 x goud mee naar huis te nemen en dat is gelukt. Dat ik vervolgens ook nog 2 bronzen medailles en 5 zilveren medailles mee naar huis neem is natuurlijk geweldig. 8 medailles in 8 wedstrijden is van grote klasse. Europees Kampioen zijn was mijn ontbrekende titel en die heb ik nu in de wacht kunnen slepen. Speciale dank natuurlijk naar mijn trainer Karel de Bruijn en echtgenoot Ed Kroonsberg voor de financiering. 

Diving - Tuffi
Roma, 29/08/2022Stadio del Nuoto
XVIII LEN European Masters Championships Roma 2022
Photo Giorgio Scala / Deepbluemedia / Insidefoto