Afbeelding
foto: Cor van Setten

Gerrit Pul 40 jaar DAWO

Sport

DAMMEN Dammer en bestuurslid Gerrit Pul van damvereniging DAWO uit Woudenberg kreeg afgelopen vrijdag, tijdens het jaarlijkse uitje, de KNDB speld opgespeld van de voorzitter Dick van der Velden, vanwege 40 jaar lidmaatschap van DAWO.

Gerrit is begonnen met dammen in Scherpenzeel, maar toen de damclub daar ophield te bestaan, kwam hij in Woudenberg terecht. Gerrit zit al heel lang in het bestuur met als functie “Materiaal Beheerder” maar Gerrit is altijd paraat voor allerlei hand en span diensten, zorgt ook voor bardiensten in Buurthuis `t Spoor, het onderkomen van de dammers uit Woudenberg.

Gerrit, deze speld heb je dubbel en dwars verdiend.


Evaluatie Zegheweg

WOUDENBERG De gemeente gaat een evaluatie uitvoeren over de tevredenheid over de fietsstraat Zegheweg. Dat beloofde wethouder Daphne de Kruif tijdens de raadscommissie.

Johanan de Vogel, gemeenteraadslid voor de SGP, vroeg de wethouder waarom er zo weinig evaluaties over de uitwerking van renovatie gedaan werden. 

‘Voelen de mensen echt dat de situatie veiliger is? vroeg hij. ‘We doen een evaluatie over de rotonde van de Europaweg. Waarom ook niet over de Zegheweg? De reacties op sociale media zijn nogal wisselend.’

Daphne de Kruif antwoordde dat de wegen volgens de richtlijnen ingericht worden en het dus niet nodig is om een evaluatie te doen.

Johanan de Vogel stelde dat het gevoel van veiligheid van de burgers zich niet in richtlijnen laat vangen.

Daphne de Kruif was dat met hem eens en zou dat in de gaten houden. ‘Als jullie meldingen op sociale media zien, stuur die ook naar ons. Dan kunnen wij daarop reageren.’