Afbeelding
Foto's: redactie

Geslaagd schoolkorfbaltoernooi 2022

Sport

KORFBAL Onder prachtige weersomstandigheden vond vorige week woensdag op de korfbalvelden het schoolkorfbaltoernooi plaats. Eindelijk kon het weer! 

Na 2 jaar geen toernooi door corona had de korfbalvereniging Woudenberg weer erg haar best gedaan om er een mooi evenement van te maken. ‘s MIddags werd gestart met de kinderen uit de groepen 1 en 2 van de Woudenbergse basisscholen. Zo’n 40 kinderen kwamen naar het sportpark en deden in groepjes allerlei (bal)spelletjes. Ook konden ze zich uitleven op het springkussen. De groepjes werden begeleid door mensen van de korfbalvereniging, ouders en ook enkele medewerkers van de SNO. Voor sommige kinderen was het een zware opgave om hard te moeten hollen met de hoge temperaturen. Maar dat kon de pret niet drukken. Iedereen was enthousiast bezig met hollen, gooien, vangen en plezier hebben. En na afloop ging iedereen moe maar voldaan huiswaarts.

Aan het begin van de avond waren de kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 aan de beurt. Zij speelden in verschillende poules een echt toernooi tegen elkaar. De teams van de groepen 3 tot en met 6 hadden namen van landen. De kinderen uit de groepen 7 en 8 speelden in teams met korfbalnamen zoals Dalto, PKC, TOP en Blauw-Wit. Er werd hard gestreden om de winst. Want iedereen wilde wel een van de glimmende bekers winnen die op de organisatie-tafel stonden. Maar sowieso gingen alle kinderen naar huis met een leuk presentje, een zweetbandje met het logo van de club. Die was gezien de warmte direct inzetbaar. Uiteindelijk waren het de volgende scholen die met de 1e prijzen aan de haal gingen: groep 3: Luxemburg (Wartburg), groep 4: Italie (Olijfboom), groep 5: Kroatie (Olijfboom), groep 6/7: Peru (Juliana) en groep 7/8: Avanti (Olijfboom).

Voor alle kinderen die het korfballen heel leuk vonden en die het nog eens willen uitproberen .... dat kan. Er zijn de komende zaterdagen open trainingen van 10.00 - 11.00 uur op het sportpark de Grift. Kom gerust eens meedoen en ervaren dat korfbal heel leuk en gezellig is. Aanmelden is niet nodig. Op 25 juni vindt na 2 jaar weer het beachkorfbaltoernooi plaats op het Henschotermeer. Ook dit belooft weer een grote happening te gaan worden.

Afbeelding