Brams Muijs, volleybal
Brams Muijs, volleybal Jan Ebbers

Afscheid Bram Muijs als trainer/leider van SWO

Sport

VOLLEYBAL Op woensdagmiddag 18 mei hebben wij, na onze wekelijkse sportmiddag, afscheid genomen van Bram Muijs in de kantine van “De Camp” onder het genot van een hapje en een drankje, aangeboden door de SWO. 

Het was voor Bram een complete verrassing dat wij op deze wijze aandacht zouden besteden aan dit afscheid in aanwezigheid van zijn vrouw Els, die een mooie bos bloemen kreeg. Met een paar mooie, korte toespraakjes en een paar cadeaus werd hij bedankt voor de manier waarop hij zo’n achttien jaar met grote inzet en enthousiasme de training en begeleiding verzorgde. In zijn omgang met ons in het veld toonde hij zijn grote liefde voor het volleybal. De vele aanwijzingen in het veld gingen vaak, naast zijn rustige manier van optreden, vergezeld met zijn sonore stemgeluid. Door zijn wijze van omgaan en aandacht voor de nieuwkomers voelden die zich snel op hun gemak in onze groep.

Scholen doen het goed op NK schooldammen

Zaterdag werd in Loenen aan de Vecht het NK schooldammen voor groepen 7 en 8 gehouden. Om 11:30 uur werd de eerste van zeven rondes gestart met 34 teams uit heel Nederland, elk bestaande uit 4 kinderen en een eventuele reserve. In totaal meer dan 136 kinderen en begeleiders. Aan dit NK deden ook twee teams van Woudenbergse scholen mee, nl. De Olijfboom en De Wartburg. De Olijfboom won twee partijen, drie remises en verloor er twee. Hierdoor eindigden zij als 15e met 7 punten uit 7 rondes. De Wartburg deed het wat beter. Zij wonnen vier partijen, één remise en verloren twee partijen. De winnende rondes waren met grote overmacht gewonnen 8-0, 7-1 en nogmaals 8-0. Hierdoor behaalden zij de 8ste plaats met 9 punten uit 7 rondes. De betere spelers van Woudenberg waren Manuel van de Olijfboom, Sarah en David van de Wartburg die alle drie vijf wedstrijden van de zeven wisten te winnen. Winnaar van het NK schooldammen voor groepen 7 en 8 was het eerste team van de Bron uit Molenaarsgraaf (Zuid-Holland) met 14 punten uit 7 rondes. Tweede OBS Klimop uit Hoornaar (Zuid-Holland) met 12 punten uit 7 rondes. En derde werd De Goede Herder uit Wapenveld (Gelderland) met 10 punten uit 7 rondes.

Brams Muijs, volleybal