Rick Staal, nummer 7, wordt gefeliciteerd na de 2-0
Rick Staal, nummer 7, wordt gefeliciteerd na de 2-0 / foto: Bart Radstaake

Woudenberg pakt 3 punten in degradatiekraker

Sport

VOETBAL: Twee wedstrijden stonden er deze week op het programma voor het eerste elftal van v.v. Woudenberg. Op dinsdagavond kwam rode lantaarndrager GRC ’14 op bezoek en zaterdag was kampioenskandidaat HSV Zuidvogels in Huizen de tegenstander.

GRC’14 had een groot aantal supporters uit Giessen mee naar Woudenberg genomen. Vooraf werd er vuurwerk afgestoken en zag het veld even zwart blauw van de rook. Een echte sfeer die hoort bij een 6 puntenwedstrijd.

Coach Jeroen Peters greep in deze belangrijke wedstrijd terug op de ervaren mannen in de selectie. Zo vormden David Ajayi en Sander van Keulen het hart van de verdediging en vormden Tom de Greef, Joey Kooij en Rick Staal de aanvalslinie.

In een wedstrijd waarin goed voetbal ver te zoeken was had Woudenberg de overhand. In de eerste helft was het aanvoerder Tom de Greef die de thuisploeg vlak voor rust op een verdiende voorsprong bracht. GRC bracht er weinig tegen in. Toch waren de Giessenaren na rust het dichtst bij een doelpunt. Het was echter good old Sander van Keulen die met een sublieme tackel een zeker doelpunt wist te voorkomen en de aanzet gaf tot een tegenaanval.

Een tegenaanval met gevolgen. Rick Staal benutte zijn snelheid uitstekend en wist na een ouderwetse counter de Woudenbergers op een 2-0 voorsprong te zetten.

Hoewel GRC enigszins aangeslagen leek bleven zij proberen terug in de wedstrijd te komen. Het was echter doelman Mike van de Vaart, die de afwezige Miguel Makonga verving, die met een aantal glansparades de Giessenaren van scoren afhield.

Het slotakkoord was voor de ingevallen Woudenbergse jonkies. Door goed voorbereidend werk van Rufat Tsjekutsov was het voor Jarie van Egdom een koud kunstje om de 3-0 op het scorebord te zetten.

De tweede wedstrijd was van een heel ander kaliber. Tegen HSV Zuidvogels koos coach Jeroen Peters ervoor om de deur op slot te houden en zodoende te proberen stiekem een resultaat mee te nemen uit Huizen. Het parkeren van de bus, zoals dat in voetbaltermen wordt genoemd, leverde de eerste 40 minuten resultaat op. Hoewel de mannen uit Huizen de overhand hadden kwam het niet tot echte kansen. Het was aan een ongelukkige actie van de Woudenbergse doelman te danken dat het elftal uit het Gooi net voor rust de verdiende 1-0 op het scorebord kon zetten.

Het vooraf bedachte scenario kon daarmee overboord. Woudenberg was echter niet bij machte om na rust het spelbeeld om te draaien. Zuidvogels, niet voor niets een van de kampioenskandidaten in de 1e klasse C, kon met de voorsprong in de rug vrijuit voetballen en wist na rust nog 2 maal doel te treffen.

Een verrassing zat er in Huizen niet in en daarom zal er dus de aankomende 3 wedstrijden alles uit de kast moeten worden gehaald om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Te beginnen aanstaande zaterdag wanneer Roda’46 naar sportpark de Grift komt. Op 28 mei volgt een uitwedstrijd in en tegen Sliedrecht waarna op 4 juni thuis tegen FC de Bilt de beslissing valt.