Afbeelding
redactie

Mooi weer, korfbal en .... een scheidsrechter

Sport

Om een leuke wedstrijd korfbal te zien, heb je normaal gesproken drie dingen nodig; mooi weer, publiek en twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Zaterdagmiddag waren twee van de drie dingen aanwezig. Maar er kwam een storende factor bij in de vorm van de man die de leiding had over de wedstrijd.

Het weer was prima te noemen en het publiek had sportpark de Grift gevonden als om half vier gefloten werd voor de start van de wedstrijd tegen OKV. Gezien de stand op de ranglijst en de eerdere ontmoeting, zou Woudenberg geen kind moeten hebben aan deze tegenstander. Toch start de wedstrijd anders. Beide ploegen scoren, maar het is de eerste twintig minuten OKV die iedere keer op voorsprong komt. Waarbij de eerste irritaties ontstaan richting de scheidsrechter die er een wonderlijk spelregel reglement op na houdt. Niet alleen lijkt elk duel in het voordeel van OKV te worden beslist, ook was de term “verdedigd” niet aanwezig bij hem. En het publiek roerde zich dan ook massaal. Gelukkig was het klasse verschil in het veld zo groot, dat met de rust er een stand op het scorebord stond van 10-8 in Woudenbergs voordeel.
Niets aan de hand als je zelf na rust de score gewoon uitbouwt en zo mogelijke de invloed van de man in het blauw kan beperken. Helaas was deze opdracht niet geheel makkelijk te noemen voor de spelers, want in eerste instantie lijkt de tweede helft een kopie te gaan worden van de eerste. Ook het meegereisde publiek van de tegenstander lijkt niet tevreden over de man met de fluit. En maakt het blijkbaar zo bont, dat de wedstrijd even onderbroken wordt om, via de aanvoerder, de desbetreffende man tot kalmte te manen. Gelukkig weet Woudenberg toch de wedstrijd naar zich toe te trekken zodat de laatste tien minuten het verzet gebroken is bij OKV en de gemoederen bij het publiek bedaren. De wedstrijd eindigt in 20-15 en zo blijft Woudenberg op de ranglijst in het voetspoor van koploper ZKC’31.