Daan Banning verantwoordelijk voor de 1 -1
Daan Banning verantwoordelijk voor de 1 -1 / foto: v.v. Woudenberg

Woudenberg pakt punt in strijd tegen degradatie

Sport

VOETBAL Tegen Montfoort SV ‘19 behaalde Woudenberg een, gezien het spelbeeld, verdiend punt.

Zonder aanvoerder Tom de Greef trad Woudenberg aan tegen middenmoter Montfoort SV ’19. De wedstrijd was nog nauwelijks begonnen of de bal lag al in het doel van de Woudenbergse goalie. 

Een handsbal van een van de Woudenbergers was voor de scheidsrechter voldoende om de bal op de stip te leggen. Een buitenkansje dat door Montfoort met alle plezier werd uitgepakt.

Binnen 5 minuten hadden de Geel Zwarten de stand weer in evenwicht gebracht. Daan Banning wist met een schot in de verre hoek de Montfoortse doelman te verschalken.

Dezelfde Daan had de stand voor Woudenberg een nog dragelijker aanzien kunnen geven als hij de voorzet van Jarie van Egdom op waarde had weten te schatten. Het ontbrak zijn schot aan zuiverheid en de bal vloog over het doel heen.

Waar Woudenberg zuiverheid miste was het Montfoort dat het vizier wel op scherp had staan. Na een kwartier vloog een bal na een volley achter doelman Miguel Makonga.

Met gele kaarten vlak voor de rust voor Joey Kooij en Rick Staal zocht Woudenberg toch enigszins teleurgesteld de kleedkamer op. 

Na de rust ging Woudenberg op zoek naar de gelijkmaker om minimaal een punt aan het duel over te houden. Kansen voor Jarie van Egdom, Rick Staal , Joey Kooij en Alec Stalman leverden niet het gewenst resultaat op. Montfoort daarentegen was in de counter ook een aantal keren gevaarlijk dicht bij een doelpunt. Doelman Miquel Makonga en de lat zorgden ervoor dat Woudenberg bleef leven.

In de 85e minuut kreeg Woudenberg dan uiteindelijk toch waar zij gezien de spelverhoudingen recht op hadden. Joey Kooij kopte een voorzet van Rick Staal onberispelijk langs de Montfoortse goalie.

Ondanks het gelijke spel blijven de problemen aanwezig. Met slechts twee punten voorsprong op hekkensluiter SVL en nog 6 wedstrijden voor de boeg zal alles op alles gezet moeten worden om directe degradatie te ontlopen. 

Aankomende zaterdag is in Leerdam de mogelijkheid om 3 punten aan het totaal toe te voegen. Tegenstander LRC zal dan wel verslagen moeten worden.

Punten nodig om degradatie te ontlopen