Aanvoeder Tom de Greef kon het verschil niet maken
Aanvoeder Tom de Greef kon het verschil niet maken / foto: Bart Radstaake

Woudenberg verliest kansloos bij Nivo Sparta

Sport

VOETBAL: In de beslissende fase van de competitie bleek Woudenberg in de wedstrijd tegen Nivo Sparta niet op een team dat vocht voor de noodzakelijke punten om degradatie of de nacompetitie te ontlopen.

Op de sociale media werd nog gehoopt op een stiekem puntje. Maar iedereen die de wedstrijd heeft aanschouwd kan niet anders concluderen dan dat, met uitzondering van de eerste 10 minuten, er geen enkele aanspraak gemaakt kon worden op dit puntje.

In Zaltbommel begon de ploeg van het trainersduo Jeroen Peters en Rob Gijsbertsen nog hoopvol aan de wedstrijd. De eerste 10 minuten werd de aanval gezocht maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet. Daar waar Woudenberg naar kansen zocht waren het in de 13 minuut de gastheren die de 1-0 maakten. Volledig vrij gelaten kon aanvoerder Frenk Schaap doeltreffend uithalen. Dezelfde Frenk was in de wedstrijd in Woudenberg ook al de grote plaag voor Woudenberg. Met een hattrick was hij destijds de grote man in de 0-4 overwinning van Nivo Sparta. Wederom dus, zoals al vele malen dit seizoen, een enorme domper na een klein kwartier voetbal voor de Woudenbergers. Met de 1-0 voorsprong kon Nivo Sparta vrijuit gaan voetballen en het mag een wonder heten dat het bij rust slechts 2-0 stond. Opnieuw was het Frenk Schaap die de voorsprong uitbreidde. Een voorzet vanaf de rechterflank kon onvoldoende worden verwerkt door Miguel Makonga en als echte spits was Frenk Schaap erbij om dit cadeautje uit te pakken. Met deze achterstand leek alle energie uit de Geel Zwarte formatie te zijn verdwenen. Ondanks dat de Nivo Sparta haar beste man na de rust in de kleedkamer hield was dit niet het teken voor Woudenberg om alles op alles te zetten. Dat dit wel degelijk mogelijk was bleek uit het optisch overwicht in het eerste deel van de 2e helft. Nivo Sparta wist zonder haar aanvoerder niet tot het goede spel van de eerste helft te komen en Woudenberg had veel balbezit maar creëerde (te) weinig. Als je staat op een positie waarin Woudenberg op dit moment verkeerd verwacht je dat iedereen alles uit de kast haalt om de wedstrijd om te draaien. Maar zowel op het veld als langs de kant heerste gelatenheid. Ook het inbrengen van Jarie van Egdom voor Sander van Keulen bleek niet het zetje dat Woudenberg nodig had. Integendeel zelf. De noodzakelijke omzettingen in het elftal waren koren op de molen van Nivo Sparta. De organisatie was na de wissel even helemaal weg waarvan uitstekend door de thuisploeg werd geprofiteerd. In luttele minuten stonden de 3-0 en de 4-0 op het scorebord. Met deze stand namen de Rood-Wit-Zwarten genoegen en ging de wedstrijd als een nachtkaars uit. Een teleurstellende wedstrijd van Woudenbergse zijde. Zowel spelers als begeleiding zullen met een andere instelling de wedstrijd van volgende week, thuis tegen Montfoort, in moeten gaan willen ze de strijd tegen degradatie succesvol beëindigen.