de jubileumcommissie
de jubileumcommissie

Korfbal Jubileumquiz groot succes

Sport

KORFABL Op 12 april j.l. was het precies 60 jaar geleden dat de korfbalvereniging in Woudenberg was opgericht door de heren Kroes en Freeling sr. Een moment om bij stil te staan. Daarom vond op deze dag de start plaats van de jubileumactiviteiten met een korfbalquiz.

Op 12 april 1962 werd in Woudenberg een korfbalvereniging opgericht door de heren Kroes en Freeling sr. De vereniging kreeg de naam Avanti en de clubkleuren waren destijds blauw-wit. Gestart werd met een twintigtal leden. Na een aantal jaren veranderde de naam in Sportvereniging Woudenberg, afdeling korfbal en werden de clubkleuren geel-zwart. Uiteindelijk kreeg de vereniging de naam Korfbalvereniging Woudenberg. 

Momenteel telt de vereniging meer dan 300 leden! En voor al deze leden, ouders en andere belangstellenden is een leuk programma samengesteld om de 60e verjaardag van de korfbalvereniging te vieren.

Voor dit programma is de jubileumcommissie verantwoordelijk. Deze commissie bestaat uit voorzitter Anneloes Bijkerk, Harm van Piggelen, Sabine Klein Wolterink, Pim Veenendaal, Angela van Bentum en Sacha van Piggelen. Deze groep enthousiaste mensen is al enige tijd bezig om een leuk programma samen te stellen voor jong en oud. De korfbalquiz van vorige week vormde de opening van het jubileumjaar. Eind augustus/begin september volgt er nog een feestweek welke zal worden afgesloten met een spetterend feest op 3 september 2022. Iets om naar uit te kijken! 

In het gezellige sportcafé in de Camp werd vorige week de viering van de 60e verjaardag van korfbalvereniging Woudenberg afgetrapt met een heuse korfbal jubileumquiz. 

Aan het begin van de avond was er eerst een quiz voor de jeugdleden met hun ouders en later op de avond voor de ouderen. 

Bij de jeugd kwamen Lois Timmer en David Ruitenbeek als winnaars uit de bus en gingen naar huis met een trui en shirt met het nieuwe jubileum korfballogo. Dit nieuwe, moderne korfballogo is enkele weken geleden al onthuld in de Camp tijdens een thuiswedstrijd van het eerste team. 

Bij de ouderen hadden 22 teams zich opgegeven voor de quiz en streden om de eer en een heerlijke bittergarnituur.


De avond werd geopend door voorzitter Sylvia van Waveren. Zij memoreerde onder meer aan de afgelopen corona-periode waarin door de vereniging heel veel is gedaan om met name de jeugd bezig te houden. Dit heeft geresulteerd in een groot aantal nieuwe jeugdleden. Iets om trots op te zijn.


Toen volgde de korfbalquiz waar teams met de meest vreemde namen aan mee deden waaronder: de Bankzitters, Kropsla, Jacht, Joris and the girls, Lotus, Unstoppable, Martijn en de meiden en Per consumptie wijzer.

Pim, Sacha en Angela van de jubileumcommissie hadden 6 rondes van vragen samengesteld. Het ging onder meer over de geschiedenis van de korfbalvereniging, over korfbalactiviteiten, verenigingen in de regio en korfbal in zijn algemeen. Bij de vragen werden filmpjes en oude foto’s getoond welke soms de nodige lachsalvo’s opleverden. Tussendoor werden tijdens de pauze lekkere hapjes geserveerd, aangeboden door Zalen- en sportcentrum de Camp.

Nadat de laatste antwoorden waren ingeleverd en nagekeken bleek Bowlingteam 2 de meeste punten te hebben behaald. Margriet, Jan en Bart ontvingen een groot applaus en een lekkere schaal met bittergarnituur. 

Deze eerste jubileumactiviteit was een groot succes. Op naar de volgende!

Veel plezier tijdens gezellige jubileum korfbalquiz

Karin van Helden

Voorzitter Sylvia van Waveren opent de avond
Winnaars Margriet, Bart en Jan van Bowlingteam 2
Afbeelding