Afbeelding

KV Woudenberg verliest, maar promoveert

Sport

Nadat vorige week de eerste wedstrijd winnend afgesloten werd tegen Vriendenschaar uit Bodegraven, was afgelopen zaterdag de returnwedstrijd in sporthal De Camp. Omdat de uitslagen van beide wedstrijden bij elkaar opgeteld worden, verdedigde Woudenberg een voorsprong van 6 doelpunten.

Het was vooral zaak om onderschatting te voorkomen in deze tweede wedstrijd. En het onnodig toch spannend te laten worden. Woudenberg kwam goed uit de startblokken; er werd scherp verdedigd en aanvallend goed gescoord. Al gauw was er de voorsprong en leek de ploeg over vleugels te beschikken. Toen de scheidsrechter floot voor de rust stond er een comfortabele voorsprong op het scorebord van 14-7. Geen vuiltje aan de lucht.

Toch is het Vriendenschaar dat de tweede helft het heft in handen neemt. Al gauw begint de achterstand terug te lopen. Woudenberg is slordig in het afmaken van de kansen en ook verdedigend moet het beter. Waar Woudenberg naar 15 doelpunten kruipt, staat Vriendenschaar inmiddels op 12. En dan is er nog zeker 15 minuten te spelen. Als Woudenberg de marge weer naar vier terugbrengt, lijkt de wedstrijd gelopen. Maar dat blijkt alles behalve waar. Hoewel de thuisploeg nog 4 keer scoort, weet de tegenstander dat acht keer te doen en is de stand gelijk; 20-20. En dan is het maar goed dat de eerste wedstrijd een marge van 6 doelpunten geeft aan Woudenberg, want met nog een paar minuten op de klok, is dat onbegonnen werk voor Vriendenschaar. Ze scoren nog eenmaal, maar dat is dan ook de eindstand wanneer de scheidsrechter affluit. En zo verliest Woudenberg weliswaar met 20-21, maar promoveert wel naar de begeerde eerste klasse van de KNKV. Een mooi cadeau voor spelers, coaches, toeschouwers en bestuur in het jaar dat de club 60 jaar bestaat.