Ralf bokst zijn eerste wedstrijd
Ralf bokst zijn eerste wedstrijd

Stoot-event 2022

Sport

BOKSEN Eindelijk was het dan zover! Op 9 april mochten deelnemers hun talenten tonen in hun eerste bokspartij.

Het evenement vond plaats bij Boksacademie Amersfoort. Onder de deelnemers ook de Woudenbergse bokser Ralf van Marlen. Ralf had zich de afgelopen maanden onder leiding van Arnold Keller voorbereid op zijn eerst bokspartij. 

Voor het evenement stonden 17 bokspartijen voor zowel dames als heren op het programma. Onder het oog van veel supporters konden de boksers hun talenten tonen. 

Het “Stoot-Event”, zoals het evenement werd genoemd, is een prachtig project wat ontwikkeld is door 4 boksverenigingen uit de regio Utrecht, waaronder de ‘Boksacademie Amersfoort’. 

Het is bedoeld voor recreatieboksers, die het eens willen wagen en ervaren binnen de ring een wedstrijd te boksen. Vooraf is al vaker getraind met de tegenstander, waardoor zij elkaar van te voren al goed kenden. Vanwege het feit dat het deze middag ging om demonstratie partijen, volgden er geen officiële uitslagen.

Ralf van Marlen was erg blij dat het nou eindelijk zover was dat hij zijn eerste wedstrijd mocht boksen tegen zijn clubgenoot Dennis van Ee. Beiden boksten een enerverende en technische partij en deden niet onder voor elkaar. Zij ontvingen na de partij een medaille. 

Ralf bokste zijn partij met zijn opa en oma als enthousiaste supporters vooraan aan de ring. Opa als meelevende en enthousiast supporter en oma met bevende handen voor haar mond!

Na de wedstrijd vertelde Ralf, dat hij vastbesloten is, om door te gaan in het wedstrijdboksen.