Afbeelding
Volleybalvereniging

Goede resultaten volleybalheren

Sport

VOLLEYBAL Vorige week speelde Focus4U/Woudenberg weer twee wedstrijden in een week. De eerste wedstrijd was op donderdag een bekerwedstrijd in Aalten. De ploeg van Vermeer was echter verre van fit, want na de laatste thuiswedstrijd zijn maar liefst 5 spelers ziek geworden.

Geen corona dit keer, maar de ouderwetse griep. De meeste spelers waren voor donderdag een soort van hersteld, alleen Vincent en Rik bleven thuis achter. Jochem, Tino en Niels gingen wel mee, maar waren niet 100%.

Over de bekerwedstrijd is niet veel te zeggen, de tegenstander heette Bovo en kwam uit Aalten. Ondanks dat Woudenberg met problemen kampte duurde de wedstrijd slechts 1 uur. De eindstand van 3-0 stond op het scorebord en zo kan Woudenberg zich opmaken voor een leuke halve finale in de beker.

De zaterdag daarna stond alweer de volgende competitiewedstrijd op het programma. Tegenstander was Voorwaarts uit Twello.

De thuiswedstrijd had Woudenberg met 4-0 gewonnen en dit resultaat wilde de ploeg graag herhalen. Erwin Vermeer startte met Yannick Bruggink, Tino van der Laan, Marnix de Bruin, Koos Jol, Niels de Roos, Christian den Ouden en Bertil van der Vliert.

Was het onderschatting? Was de ploeg moe na de bekerwedstrijd? Waren er nog spelers ziek? In ieder geval de eerste set was misschien wel de slechtste set van het seizoen. Voorwaarts begon overigens wel heel enthousiast en vol beleving aan de wedstrijd. Lange serviceseries, goede blokpunten, mooie aanvallen, de thuisploeg liet het allemaal zien.

Al snel kwamen Rik en Jochem in het veld, maar toen was de achterstand al onoverbrugbaar. De set werd kansloos met 25-14 verloren. De tweede set begon Rik in ieder geval met een goede serviceserie zodat er een 5-0 voorsprong op de borden stond.

Woudenberg kwam in het algemeen iets beter in het spel en liet met name Voorwaarts meer fouten maken. Aan het eind van de set waren er nog wat slordigheden, maar de overwinning stond met 25-21.

De derde set was nog makkelijker voor de uitploeg en liet het bij vlagen zien waarom de ploeg thuishoort bij de beste ploegen van deze divisie. De set werd met 25-18 gewonnen.

Inmiddels hadden alle spelers ook hun minuten gemaakt. Tino was in de derde set weer in het veld gekomen voor Jochem, die duidelijk nog met griepklachten te maken had.

Ook Arjan had zijn minuten gemaakt in plaats voor Niels. De vierde set leek er lange tijd geen vuiltje aan de lucht. Woudenberg had een voorsprong, maar leek die aan het eind toch weg te geven.

Zo ontstond er nog een verrassend spannend einde van deze wedstrijd, maar trok de ploeg wel aan het langste eind: 25-23.

De balans na weer een week volleybal; een mooie thuiswedstrijd in de halve finale van de beker in het verschiet en omdat een concurrent punten had laten liggen is de ploeg naar de derde plaats op de ranglijst gekropen.