Uitblinker Tim Banning / foto: v.v. Woudenberg

Woudenberg morst onnodig punten

Sport

VOETBAL Na weken waarin blijdschap en teleurstelling streden om de hoofdrol was het afgelopen zaterdag weer erop of eronder.

FC Breukelen bezocht sportpark de Grift om uit te maken wie afstand neemt van de onderste regionen van de 1e klasse C om door middel van een overwinning met een goed gevoel de laatste periode van de competitie in te gaan. Met de heenwedstrijd in Breukelen in gedachten was de publieke opinie dat tegen deze tegenstander de broodnodige punten gehaald zouden moeten worden.

Het spelbeeld in de eerste helft bevestigde dit. Woudenberg had vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief. Ondanks het betere veldspel waren er in het begin weinig tot geen kansen die de jonge Breukelense keeper kon verontrusten.

Halverwege het eerste bedrijf was het Tom de Greef die met zijn kenmerkende sleepbewegingen de tegenstander op het verkeerde been zette. Op de achterlijn wist hij met een prima voorzet de instormende Jarie van Egdom te bereiken. Met een droge schuiver zette Jarie de Geel Zwarte elite op een, op dat moment, verdiende voorsprong. In het vervolg van de 1e helft kreeg Woudenberg nog een goede kans om de 2-0 op het scorebord te zetten. Na een afgeslagen corner counterde Woudenberg vliegensvlug richting het doel van Breukelen. Echter op het moment dat Alec Stalman doeltreffende wilde uithalen stuiterde de bal onverwachts iets op. In plaats van het net van het doel te beroeren vloog de bal hoog over de deklat heen.

Na de thee eenzelfde spelbeeld. Woudenberg de bovenliggende partij tegen een onmachtig Breukelen. Woudenberg had met Tim Banning een absolute uitblinker in het veld. Met prima intercepties en zelden een verkeerde pass is eerstejaars Tim een aanwinst voor het Woudenbergse elftal. Tim bekroonde zijn uitstekende spel na ruim een uur met een doelpunt. Hoog boven zijn tegenstanders uittorent kopte Tim de bal, voor de keeper onhoudbaar, in de kruising.

Met een 2-0 voorsprong en een onmachtige tegenstander leken de punten binnen. Echte niets bleek minder waar. Een foute terugspeelbal leidde de 2-1 in en gaf de Woudenbergse tegenstander hoop op een punt. Doordat Breukelen alles op de aanval gooide om het, gezien het spelbeeld, onverdiende punt mee naar huis te nemen kreeg Woudenberg de ruimte voor de definitieve nekslag. Echter de ruimte en de vele kansen die Woudenberg kreeg waren niet aan de Geel Zwarten besteed.

In de 7e minuut van de extra tijd gebeurde wat de elf van Jeroen Peters over zichzelf afriepen. Zelf de mooiste kansen onbenut laten en dan de deksel op de neus krijgen. Een lucky schot leverde Breukelen het niet meer verwachte punt op.