Afbeelding

Woudenberg of Vriendenschaar korfbalt volgend jaar in de 1e klasse

Sport

Zaterdag 9 april om 16 uur stond de eerste van twee finales op het programma voor de korfballers uit Woudenberg. Gezien de regels omtrent deze mogelijke promotie was het absoluut een voordeel om eerst de uitwedstrijd in Bodegraven te mogen spelen. Om het karwei dan 16 april thuis in sporthal De Camp af te kunnen maken. De opdracht is simpel; scoor in twee wedstrijden de meeste doelpunten. En mocht de scheidsrechter van volgende week, na het affluiten tot de conclusie komen dat de stand gelijk is, volgt gelijk een verlenging. Maar hopelijk zal het zover niet hoeven komen. Aan de ondersteuning van de fanatieke supporters zal het niet gaan liggen, zij reisden zaterdag in bussen en auto’s de spelers achterna.

Jaren geleden werd een ambitieus plan opgevat om in 2020 met het vlaggenschip een stabiele eersteklasser te zijn. Door promotie in 2017 werd de tweede klasse bereikt. En leek de vereniging op koers om in ieder geval de eerste klasse te bereiken binnen het tijdsbestek. Of het alleen corona is geweest dat de gewenste opmars stuitte zullen we nooit precies weten. Feit is dat amper twee jaar later dan gewenst, de kans zich voordoet om het doel te bereiken. En hoewel je als vereniging daar uiteraard trots op mag zijn, moet het dan ook nog wel even verzilverd gaan worden.

Vriendenschaar speelde een goede reguliere competitie. Van de 6 wedstrijden werd er maar een verloren, tegen Luno uit Linschoten. Gemiddeld wisten ze 22 keer te scoren per wedstrijd en gunden ze de tegenstander er maar 15. Hoewel Woudenberg twee keer verloor, haalden zij een gemiddelde van 21 doelpunten voor en 18 tegen per wedstrijd. Cijfermatig zijn beide ploegen dus aan elkaar gewaagd en zal de vorm van de dag de doorslag moeten gaan geven.

Beide ploegen startten geconcentreerd en het is Vriendenschaar die op voorsprong komt. Maar als de stand op 3-3 komt, heeft Woudenberg steeds meer controle op de wedstrijd. Er wordt scherp verdedigd en aanvallend goed gescoord. Zodoende staat er met rust een voorsprong van 10-12 op het scorebord. In de tweede helft gaat Woudenberg verder met het uitbouwen van de voorsprong en lijkt het verzet gebroken van Vriendenschaar. Vanaf 12-16 lukt het de thuisploeg niet meer om Woudenberg pijn te doen. Woudenberg blijft bij de les en weet de wedstrijd uiteindelijk met 18-24 te winnen.

Komende zaterdag is de return om half 5 in sporthal de Camp. En weten we omstreeks kwart voor 6 of Woudenberg volgend jaar uit mag komen in de eerste klasse.