Afbeelding
Archieffoto: Arno van Dijk

Korfballers doen goede zaken in Amsterdam

Sport

KORFBAL Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste reguliere zaalcompetitie wedstrijd op het programma met een uitwedstrijd tegen Sporting West/ Bonarius.com 1.

De aangepaste zaalcompetitie kende 3 tegenstanders in de poule. Aan het eind van de competitie volgt aan de hand van de ranglijst een promotie of degradatie duel. Zaak voor Woudenberg om eerste of tweede in de poule te worden en zo voor de felbegeerde promotie te kunnen spelen.

Voorafgaand aan de laatste wedstrijd was duidelijk dat Woudenberg eigenlijk niet mocht verliezen om dit doel te bereiken. Fiducia was zo goed als zeker van de eerste plaats in deze poule; alleen bij verlies tegen Oosterkwartier zou dit nog in gevaar kunnen komen.

De vorige wedstrijd tegen Sporting West/ Bonarius.com 1 mondde uit in een kleine overwinning met een verschil van 2 punten. Verlies tegen hen met meer dan 2 punten verschil zou desastreus kunnen uitpakken en de tweede plaats op de ranglijst aan de Amsterdammers geven.

Gelukkig kwam het niet zover. Woudenberg speelde goed en was gretig in de duels. Vanaf het begin van de wedstrijd loopt de tegenstander achter de feiten aan. Verder dan de score gelijktrekken, komen ze niet. Beide ploegen scoren er lustig op los en zo staat er met de rust een stand van 10-13 op het scorebord.

In de tweede helft gaat Woudenberg verder met wat er in de eerste helft ook te zien was. Al gauw wordt duidelijk dat de tegenstander niet in staat is om Woudenberg de 2 punten afhandig te maken. Uiteindelijk kent de wedstrijd een eindstand van 17-24. En zo stelde Woudenberg de tweede plaats veilig, Fiducia maakte geen fouten tegen Oosterkwartier en werd eerste in de poule.

Nu volgen er 2 wedstrijden om promotie af te dwingen. Hierbij speelt Woudenberg tegen de nummer 1 van een andere poule: Vriendenschaar uit Bodegraven. Zij wisten afgelopen zaterdag te winnen van Luno uit Linschoten enn zo op de laatste zaterdag toch eerste te worden in de poule. Luno speelt nu tegen Ficucia. Woudenberg begint 9 april met een uitwedstrijd, waarna op 16 april de return volgt in Woudenberg. Hierbij is bepaald dat de uitslagen van de wedstrijden worden opgeteld. Wie de meeste doelpunten maakt, promoveert. Bij een gelijke stand volgt er na 2 wedstrijden een verlenging.

Het is te hopen dat Woudenberg zichzelf weet te belonen en eindelijk een promotie weet af te dwingen.