Afbeelding

Door collectief falen eindigt eerste wedstrijd in een enorme deceptie

Sport

Het is zaterdag 18.15 uur als de wedstrijd aanvangt in Sporthal de Camp tegen Sporting West, een tegenstander die in de veldcompetitie haar wedstrijden met grote overmacht wist te winnen. Weliswaar in de 3de klasse, maar Woudenberg zou gewaarschuwd moeten zijn.

Maar vanaf het begin van de wedstrijd is Woudenberg duidelijk niet bij de les. Niet alleen verdedigend wordt Sporting West in het zadel geholpen door het weggeven van kansen, ook aanvallend is Woudenberg slordig. Hierdoor staat er al gauw een 0-4 op het scorebord. Een achterstand die Woudenberg, zou later blijken, niet meer te boven komt. Bijna geen enkele speler haalt zijn of haar niveau. Daarbij is Sporting West ook gewoon een goede tegenstander. Het spel oogst fris en in een hoog tempo wordt Woudenberg door alle spelers van de tegenstander afgetroefd. Wellicht dat Sporting West boven zichzelf uitsteeg, werkelijk nagenoeg elke kans werd verzilverd door de ploeg uit Amsterdam. Net voor het einde van de eerste helft doet Woudenberg enkele omzettingen die op zich beter uitpakken. Maar ook dat kan niet voorkomen dat er met de rust een stand op het scorebord staat van 7-18.

Het laat zich raden wat er in de rust gezegd is door coaches Wessel en Iwan. Wat moet je doen als je ploeg eigenlijk al verloren heeft. Menig wedstrijd eindigt met de stand die nu al het op scorebord staat. Toch is het Woudenberg dat de tweede helft beter begint. De eerste doelpunten die vallen komen voor Woudenbergse rekening. Wanneer de tegenstander volledig in zou storten, is er wellicht nog een kans op een goed resultaat. Als er 10 minuten gespeeld zijn, heeft Woudenberg 6x weten te scoren tegenover Sporting West maar 1x. En dat huzarenstukje zou Woudenberg nogmaals moeten doen om überhaupt op gelijke hoogte te kunnen komen. Met 13-19 op het scorebord en nog 20 minuten wedstrijd komt even het geloof hierin terug. Maar Sporting West pakt de draad weer op en dit maakt het voor Woudenberg onmogelijk iets positiefs uit deze wedstrijd te halen. De neutrale toeschouwer krijgt waar voor zijn geld aan de hand van de 19 doelpunten die nog zullen vallen. Beide ploegen scoren nagenoeg evenveel wat aan het eind van de wedstrijd een stand van 22-29 op het scorebord zet.

Een grote deceptie tot gevolg. Menig speler vraagt zich af wat er toch het afgelopen uur heeft plaatsgevonden. Eerlijk gezegd vraag ik me af wat een Woudenberg in goede doen had kunnen bewerkstelligen tegen een ontketend Sporting West. Oke, dan was het ongetwijfeld spannender geweest. Maar winst had er, ook dan, in mijn ogen echt niet in gezeten. Enige houvast aan deze zaterdag zou kunnen zijn dat wanneer Woudenberg wekelijks 22 doelpunten weet te scoren, menig tegenstander aan de zegekar gebonden moet kunnen worden.