Bas Golstijn opende de score voor Woudenberg
Bas Golstijn opende de score voor Woudenberg / foto: Bart Radstaake

Terechte overwinning voor jeugdig Woudenberg

Sport

VOETBAL: Na de persconferentie van vrijdagavond werd duidelijk dat de wedstrijd tegen GRC ’14 uit Giessen waarschijnlijk de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop zou gaan worden. Om toch met een goed gevoel de eerste helft van de competitie af te sluiten had coach Jeroen Peters een meer behoudend team het veld ingestuurd. Met de geblesseerde Joey Kooij langs de lijn stond er een middenveld met drie jongens van 20 jaar of jonger. Een gok die aan het eind van de wedstrijd goed bleek uit te pakken.

De eerste helft was het verschil tussen beide ploegen minimaal. De eerste opwinding ontstond in de 18e minuut. Heel Giessen schreeuwde om een strafschop echter de scheidsrechter van dienst zag er geen overtreding in.

Naarmate de 1e helft vorderde wisten de Woudenbergers elkaar beter te vinden. De beste kansen in de eerste 45 minuten waren dan ook voor Woudenberg. In de 36 minuut wist debutant Matthijs Verweij met een prima steekpass Tom de Greef te vinden. Tom kon zijn schot echter niet de juiste richting mee geven om doeltreffend te worden.

Drie minuten later was er misschien wel de grootste mogelijkheid. Rick Staal kwam over rechts door en zijn voorzet kon net niet worden ingetikt.

Na de rust bepaalde Woudenberg het spel en kon de ploeg uit Giessen niet anders doen dan tegenhouden. Geholpen door de grensrechter die met zijn wijze van vlaggen een wel zeer negatief stempel op de wedstrijd wilde drukken.

Na bijna een uur spelen moest Aron de Vries het veld vanwege een blessure verlaten. Invaller Marcel de Groot wist hem op een uitstekende wijze te vervangen.

In de 62e minuut loste Daan Banning een verwoestend schot op het doel van de Giessense doelman. Waar de keeper vorige week nog een heldenrol bij GRC ’14 vertolkte kon hij ditmaal de inzet van Daan onvoldoende keren. De losgelaten bal werd op juiste wijze door Bas Golstijn ingeschat en Bas zette met een intikker Woudenberg op een meer dan terechte voorsprong.

Deze voorsprong gaf Woudenberg het nodige vertrouwen. 8 Minuten na het openingsdoelpunt gaf Rick Staal een prima voorzet af die door Tom de Greef op de juiste wijze werd ingeschat. Met een voor Tom kenmerkende dribbel ronde hij zijn actie doeltreffend met links af. Een ongekende weelde met nog zo’n 20 minuten te gaan.

Het mooiste moment van de wedstrijd was echter voor good old Sander van Keulen. Na een vrije trap kwam Sander voor zijn tegenstander en met een kopbal die deed denken aan de tijden van Bep Bakhuis zette hij de eindstand van 0-3 op het scorebord.

Na afloop van de wedstrijd bijna louter blije gezichten bij Woudenberg. Met de overwinning wordt een periode van louter verliezen de rug toegekeerd. Keeper Rick Moors stapte na afloop met een brede glimlach het veld af. Voor het eerst deze competitie wist hij de nul te houden, voor hem een voorbode voor meer.