Aanvoerder Tom de Greef onmachtig tegen verdediging NIVO
Aanvoerder Tom de Greef onmachtig tegen verdediging NIVO / foto: redactie

NIVO Sparta spitsvondiger tegen Woudenberg

Sport

VOETBAL In een naargeestige omgeving zonder publiek speelde Woudenberg misschien wel de minste wedstrijd van het lopende seizoen. Tegenstander NIVO Sparta profiteerde optimaal en nam de 3 punten mee naar Zaltbommel.

Zonder Rick Staal, vanwege corona, begon het team van Jeroen Peeters agressief en veelbelovend aan de wedstrijd. De kleine kansjes die Woudenberg kreeg verontrustte de verdediging van NIVO allerminst.
Waar bij Woudenberg de scherpte ontbrak bleek deze bij de spits van NIVO ruimschoots aanwezig. Frenkie Schaap, die zijn voetsporen in de 2e en 3e divisie heeft liggen, draaide in de 10e minuut van de wedstrijd eenvoudig weg van de Woudenbergse verdedigers en schoot onberispelijk in.

Het vroege tegendoelpunt leek alle energie uit Woudenbergse ploeg te halen. Waar in voorgaande wedstrijden het nog kon worden opgebracht om na een tegenvaller de strijd aan te gaan leken de mannen deze keer niet met de tegenslag om te kunnen gaan.

Een tweede tegenslag leek zich na 20 minuten aan te dienen. Joey Kooij moest zich laten behandelen aan een hamstringblessure. Hij kon het na de behandeling nog 15 minuten volhouden maar moest zich 10 minuten voor de rust uit voorzorg laten vervangen.

In de tussentijd was het wederom Frenkie Schaap die een fout in de verdediging afstrafte en de 0-2 liet aantekenen.

Na de wissel van Joey was de organisatie op het veld even helemaal weg. Slechts met een overtreding kon Aron de Vries de vrije doorgang van een van de Spartanen voorkomen. De jonge goed leidende scheidsrechter had mededogen met Aron en bestrafte hem met een gele prent.

Na rust een zelfde spelbeeld. Woudenberg niet in staat om de tegenstander angst in te boezemen en NIVO wachtend op de kansjes die er altijd komen.

Een enorm misverstand in de verdediging leidde de 0-3 in en het was wederom de spits en aanvoerder van NIVO die hiermee zijn hattrick voltooide.

De wedstrijd was na dit doelpunt gespeeld. Woudenberg probeerde nog wel de uitslag een dragelijker aanzien te geven maar het geloof en de spirit ontbrak om ook maar enigszins een kans af te dwingen.

Het eindakkoord was voor NIVO dat in de eindfase van de wedstrijd de eindstand op 0-4 bepaalde.

Opnieuw een tegenslag voor het jonge Woudenbergse elftal. Het is nu aan de begeleiding om de koppies weer fris te krijgen en het geloof bij het team terug te brengen.