Heren 1 in actie
Heren 1 in actie / foto: Volleybalvereniging

Volleybalheren Focus 4U/Woudenberg door in de beker

Sport

VOLLEYBAL Op donderdag 28 oktober waren de volleybal heren van Woudenberg afgereisd naar Gaanderen om een bekerwedstrijd te spelen. Gaanderen ligt dichtbij de Duitse grens en één van de spelersauto’s nam een wel heel bijzondere route om uiteindelijk bij de sporthal te komen. Mede daarom voelde het ook of de wedstrijd daadwerkelijk in een ander land werd gespeeld.

Behoudens dit had de wedstrijd verder niet veel om het lijf. Woudenberg was de dominerende partij en won vrij gemakkelijk met 3-0, waarmee een plaats in de volgende bekerronde werd veiliggesteld. Afgelopen zaterdag hervatten de volleybalheren de competitie met een uitwedstrijd in Elst tegen Gemini. Dit was pas de vierde wedstrijd van de competitie terwijl sommige teams al zes keer hebben gespeeld. De ranglijst geeft mede daarom een vertekend beeld. Coach Erwin Vermeer had de volgende opstelling bedacht: Jan Pieter Kooy, Vincent Schotanus, Koos Jol, Marnix de Bruin, Chris den Ouden, Rik Blokhuis en libero Bertil van de Vliert. De eerste set begonnen de volleybalheren zeer moeizaam met een 4-1 achterstand tot gevolg. Tot halverwege de set keek Woudenberg tegen een achterstand aan, maar mede door een goede serviceserie van Jan Pieter Kooy was bij 14-13 eindelijk de eerste voorsprong. De ploeg maakt nog steeds veel onnodige fouten en zeker de, in principe, makkelijke ballen worden erg moeilijk gemaakt. Hierdoor moest spelverdeler Rik Blokhuis hard werken om zijn aanvallers te bedienen, die dan ook veelal een tweemans blokkering tegenover zich hadden. Door hard werken werd deze set wel gewonnen: 25-23.

De tweede set was een kopie van de eerste set. De thuisploeg werkte hard om in het spoor van Woudenberg te blijven en dit lukte eigenlijk best aardig. Sterker nog tot halverwege de set ging het gelijk op waarna Gemini een kleine voorsprong nam tot 18-15. Focus 4U/Woudenberg kwam nog terug in deze set, maar een miraculeuze redding van een speler van Gemini op een keihard geslagen bal door Chris den Ouden was het breekpunt. De set ging met dezelfde cijfers verloren als waarmee Woudenberg de eerste set had gewonnen.

De derde set waren de volleybalheren eindelijk in staat om een niveau hoger te gaan spelen. Al snel werd een 9-5 voorsprong genomen en mede door drie aces van aanvoerder Rik Blokhuis werd die voorsprong uitgebouwd naar 17-8. Inmiddels was Arjan Blokhuis in het veld gekomen voor Chris den Ouden. De thuisploeg kwam nog een beetje terug in deze set, maar uiteindelijk werd de set gewonnen met 25-16. Hiermee was het verzet gebroken van de dapper strijdende spelers van Gemini. De vierde set was een makkelijke prooi en werd met 25-11 gewonnen door Woudenberg.

De eindconclusie na deze wedstrijd; 4 punten in een uitwedstrijd is een prima resultaat. Echter het gevoel dat bleef hangen bij de spelers, is dat onnodig setverlies was geleden. Elke set is in deze competitie belangrijk aangezien de twee koplopers weinig sets verliezen. De eerstvolgende wedstrijd speelt Woudenberg tegen één van de koplopers: Heyendaal uit Nijmegen. Feitelijk is dit de eerste echte test voor de ploeg van Erwin Vermeer. Op 20 november vanaf 17.00 uur zal blijken of de volleybalheren zich kunnen meten met de top van deze competitie.