Afbeelding

Focus4U/Woudenberg wint eerste thuiswedstrijd overtuigend

Sport

VOLLEYBAL Door de vreemde competitie planning speelden de Woudenbergse volleybalheren vorige week zaterdag pas hun eerste thuiswedstrijd. Na 1 nederlaag, 1 overwinning en heel veel weken geen wedstrijd hadden de heren het gevoel dat de competitie nu pas echt begint.

Coach Erwin Vermeer had de beschikking tot een volledig fitte selectie van 12 spelers. Ook Jan Pieter Kooy, na ruim een jaar revalideren als gevolg van zijn zware knieblessure, was beschikbaar. Hij startte dan ook direct in de basis. De volgende spelers completeerde de basis: Vincent Schotanus, Koos Jol, Marnix de Bruin, Christian den Ouden, aanvoerder Rik Blokhuis en libero Bertil van de Vliert. Tegenstander was Voorwaarts uit Twello.

Woudenberg begon de eerste set, mede door een goede serviceserie van Rik, erg sterk. Echter in het verloop van deze set was duidelijk te merken dat de heren nog een team moeten worden. Dat is niet vreemd, want de spelers zijn pas 2 maanden met elkaar aan het trainen en hebben nog niet veel wedstrijden met elkaar gespeeld. Des te knapper is het dan toch dat de heren in de eindfase nog een niveau hoger konden gaan spelen om de set te winnen: 25-22. De tweede set begon moeizaam en de bezoekers uit Twello namen zelfs een aantal punten voorsprong. Focus 4U/Woudenberg maakten veel individuele fouten en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt door Voorwaarts. Halverwege deze set kwam de ommekeer en werd uiteindelijk de set nog makkelijk gewonnen: 25-19. Het verzet van de bezoekers uit Twello leek hiermee min of meer gebroken. Jan Pieter Kooy maakte in de derde set nog een aantal mooie punten waarna hij, moe gestreden, werd gewisseld. Tino van der Laan was zijn vervanger. De set werd met dezelfde cijfers gewonnen als de tweede set.

Inmiddels had Arjan Blokhuis zijn thuis rentree gemaakt in het team. Hij was in het veld gekomen voor Christian den Ouden, die overigens een erg sterke wedstrijd speelde. In de vierde set kon coach Erwin Vermeer sowieso naar hartenlust wisselen waardoor iedereen aan speeltijd toekwam. Met name Jochem Koetsier had een erg sterke invalbeurt. De vierde set ging ook naar Woudenberg waardoor er 5 punten bijgeschreven konden worden op het totaal. Hierdoor stijgt Woudenberg op de ranglijst naar de 4e plek, maar met name de nummers 1 en 2 staan nog ver weg. Werk aan de winkel dus.

Na afloop werd nog afscheid genomen van Pieter Vink. Hij heeft een lange volleybal carrière gehad die abrupt ten einde kwam door de corona maatregelen. Pieter was een belangrijk onderdeel in de vele promoties die Woudenberg heeft gehad. De spelers van Focus 4U/Woudenberg hadden hem daarom na afloop nog in het zonnetje gezet en enkele cadeau’s overhandigd. Voor de volgende wedstrijd reist Woudenberg naar Gaanderen voor een bekerwedstrijd tegen Volga.